JAKARA PRED CEDEVITA OLIMPIJU

“Test da vidimo da li smo napredovali kao ekipa”

Foto: ABA league

Košarkaši SC Derbija nastavljaju takmičenje u ABA ligi mečom protiv Cedevita Olimpije u Morači i to u možda najgorem trenutku za Podgoričane koji imaju četiri vezana poraza u regionalnom takmičenju.

Cedevita Olimpija ima pozitivan skor sa Studentima, i u do sada pet odigranih mečeva naš predstavnik nijednom nije osjetio čar trijumfa, a kada na to dodamo da je tim iz Ljubljane skinuo skalp Partizanu i Crvenoj zvezdi, jasno je da je težak zadatak pred timom Dejana Jakare.

Cedevita Olimpija od promjene na klupi igra sve bolje i bolje. Igraju sa više samopouzdanja nego prije. Odlična su napadačka ekipa, imaju dosta pojedinaca koji mogu da sami odluče utakmicu. Biće to još jedan test za nas da vidimo da li smo napredovali kao ekipa. Tu mislim i u znanju i u razumijevanju nekih detalja koje smo vrlo loše radili u prethodnih par utakmica. Dobro smo trenirali i nadam se da ćemo to i prenijeti na utakmicu“, istakao Jakara.

Obri Dokins smatra da je veoma bitno nametnutni ritam od samog starta.

Meč sa Cedevita Olimpijom je veoma važna utakmica za nas. Manje se radi o našem protivniku, manje o njima razmišljamo a više o tome kako ćemo izaći na teren i odigrati. Oni su talentovana ekipa sa dobrim individualnim igračima, zato je važno da u ranoj fazi utakmice nametnemo ritam koji nama odgovara. Da bi došli do pobjede moramo se držati zajedno i igrati maksimalno sve četiri četvrtine“, istakao je američki bek. 

Meč između SC Derbija i Cedevita Olimpije na programu je u subotu od 19 časova.

Standings provided by Sofascore