AKROPOLIS KUP

Testovi protiv NBA asova: “To što smo oslabljeni daje nam motiv”

Foto: FIBA

Crnogorska košarkaška reprezentacija Crne Gore doputovala je juče u Atinu, gdje će igrati dva meča u okviru Akropolis kupa – danas (19 časova) protiv domaćina Grčke i sjutra u istom terminu protiv Bahama. 

Andrija Slavković, krilo naše reprezentacije, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema.

Mislim da smo spremni za dvije provjere u Atini. Grčka i Bahami su dvije jako kvalitetne reprezentacije, i ti mečevi će biti dobar pokazatelj onoga što nas očekuje na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi“, rekao je Slavković.

Izabranici Boška Radovića već 30. juna putuju za Rigu, a u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre očekuju ih mečevi protiv Brazila i Kameruna.

Sigurno se radi o dvije kvalitetne reprezentacije, dva potpuno različita protivnika. Brazil je, možda, atletski slabiji, dok je Kamerun sigurno fizički jak“, objasnio je Slavković.

Crna Gora će u Rigu putovati u oslabljenom, ali i prilično pomlađenom sastavu u odnosu na prošlogodišnji Mondobasket.

To što smo oslabljeni treba da nam bude samo dodatni motiv. Ima tu dosta mlađih momaka koji su prvi put na nekom većem takmičenju. Daćemo sve od sebe, motiva, sigurno, neće faliti, i očekujem da svi budemo na visokom nivou, prije svega energetskom“, jasan je Slavković.

S obzirom na podmlađeni sastav, jedan od igrača od kojeg se očekuje da preuzme ulogu jeste Marko Simonović koji spremno iščekuje večerašnji duel.

Nakon deset dana priprema očekuju nas dueli protiv Grčke i Bahama. Večeras igramo protiv Grčke koja će biti u veoma kvalitetnom sastavu, potrudićemo se da odigramo što bolje i damo svoj maksimum.

Nakon turnira u Atini, Crnu Goru već 30. juna čeka put u Rugi, koja je domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7.jula, a naši momci su u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik finalne utakmice čekiraće vizu za Pariz.

Sjutra ćemo igrati protiv Bahama, a onda povratak u Crnu Goru gdje ćemo iščekivati put za Rigu. Sigurno da neće biti lako. Idemo na pobjedu protiv Brazila kako bi što bolje otvorili turnir i onda sačekali Kamerun spremni i ostvarili svoj cilj“, zaključio je Simonović

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare