Toni Parker: Svlačionica je htjela da Zvezdan Mitrović ode

Foto: basketball.fr

Vlasnik Asvela Toni Parker govorio je o promjeni trenera i potencijalnom dolasku Gordona Herberta

Ti Džej Parker više nije trener kluba iz Vilerbana, a kako smo ranije pisali dogovor između NBA legende i selektora Njemačke čekaju na odobrenje Košarkaške federacije Nemačke.

>>> Evroligaš želi svjetskog prvaka za trenera

Sa Gordijem smo dogovorili dužinu ugovora i platu. Dogovorili smo sve. Samo čekamo potvrdu saveza“, rekao je nekadašnji as San Antonija.

Parker se dotakao teme o trenerima, a u tom kontekstu spomenuo je i crnogorskog stručnjaka Zvezdana Mitrovića.

Uvijek sam bio malo strpljiviji prema trenerima, bez obzira da li je to Pjer Vensan ili Džej Di Džekson. Zvezdan Mitrović je jedini koji se zadržao godinu i po dana, ali je to bilo zato što su svi igrači željeli da on ode. Kada osjetite da trener gubi svlačionicu, to stvarno nije dobro“, rekao je Parker te dodao da je zahvalan svom bratu na svemu što je do sada uradio za klub.

Mislim da je vrijeme. To je moja odluka i akcionari mi veruju. Zahvalan sam bratu na svemu što je uradio. Sa njim smo osvojili četiri trofeja – dva puta prvenstvo Francuske i dva puta Kup“.

Asvel je očajno startovao sezonu, i nakon četiri kola Evrolige francuski tim ne zna za trijumf. Poslednju pobjedu u Evropi upisali su 26. januara kada su u Astrobale areni savladali Fenerbahče 91:77.

Standings provided by Sofascore