U Nikšiću optimistični pred početak sezone: Najvažnije ući u Top 8

Foto: ABA liga

Sutjeska je završila pripreme i sada slijedi ono najljepše i najvažnije – početak sezone. Nikšićani sjutra putuju u Suboticu koja će biti domaćin prvom “balona” u ABA 2 ligi.

Ekipa Dragana Nikolića sezonu otvara crnogorskim derbijem sa ekipom Podgorice (10. oktobar, 15h), dok će drugi susret u Subotici igrati protiv Spartaka (12. oktobra, 18h).

Trener Nikšićana je istakao da je klub u prethodnom periodu ispunio sve njegove zahtjeve.

Klub je u prethodna dva mjeseca ispunio sve moje zahtjeve. Vidjećemo kako će dalje biti. Zadovoljan sam, ali svi smo mi zadovoljni u avgustu i septembru. Vidjećemo kako će izgledati jesenji i proljećni dani. Kada je riječ o ABA2 ligi, ove godine će biti dosta jača s obzirom na to da je obogaćena, na prvom mjestu ekipama koje imaju enormno velike budžete za ovaj nivo takmičenja, a koje nisu igrale prošle sezone. Spartak iz Subotice ima budžet od preko milion i svaka mu čast na tome. Tu je moj bivši klub MZT, koji uvijek balansira između ABA i ABA2 lige. To je najtrofejniji klub u ABA2 ligi, obogatio je ligu velikim budžetom. Takođe i Vojvodina, koja je u kvalifikacijama protiv Bosne i Sparsa dominirala. Sutjeska je nešto procentualno podigla budžet, a to su uradili svi timovi. Liga je jača za oko 40 odsto u odnosu na prethodnu sezonu“, započeo je trener Sutjeske.

Foto: KK Sutjeska

Ove sezone, došlo je i do promjene sistema takmičenja. Neće biti završnog turnira, igraće se plej-of na koš razliku na domaćem terenu i u gostima.

Specifično je i to da se regularni dio ove sezone igra u “balonima”, a plej-of na koš-količnik. Ni tu ne vidim nikakvu prednost. Smatram da je dobra odluka da će publika uživati u svemu tome. Za početak je najvažnije ući u Top 8“, zaključio je Nikolić.

Na konferenciji za medije govorio je i novi kapiten Sutjeske, Marko Ćalić.

„Očekuju nas dva kvalitetna protivnika. Prva utakmica je protiv Podgorice – imamo dobar međusobni skor protiv te ekipe. Bitno je da ABA2 otvorimo pobjedom. Drugi meč igramo protiv Spartaka, koji je kvalitetniji od Podgorice. Domaćin turnira, imaće podršku navijača, ali protiv svake ekipe idemo na pobjedu. Ima još prostora za napredak, kako na individualnom tako i na timskom planu. Ali, mislim da smo spremni za ovaj ‘balon’. Što se tiče kapitenske uloge – veća je odgovornost, ali potrudiću se da to uradim kako treba“, izjavio je on.