U Podgorici doživio sunovrat, sada niže MVP priznanja

Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar/ABA liga

Prelaskom u Budućnost krenuo je sunovrat u njegovoj karijeri, a sada ponovo niže MVP priznanja.

Luka Božić je došao u Podgoricu 2019. godine sa oreolom nezvanično najkorisnijeg košarkaša u ABA ligi. Međutim, nije se najbolje snašao u “Morači”.

Po završetku sezone 2019-20. odlučio je da završi karijeru. Ipak, nakon godinu dana pauze, na nagovor trenera Danijela Jusupa prešao je u redove Širokog Brijega, gdje je oživio svoju karijeru.

Jusup ga je sa sobom prošle godine doveo, odnosno vratio u Zadar, gdje je klub iz dvorane “Krešimir Ćosić” nosio ka plej-ofu i tada i zvanično dobio priznajne za najboljeg igrača lige.

Momak potpuno nekonvencionalan za današnji stil košarke, ne pretjerano lijepe mehanike šute nastavio je u istom ritmu i u novoj sezoni.

Zadar je u petak na svom terenu slavio protiv našeg Mornara sa ubjedljivih 92:57, a nakon odigravanja svih mečeva i sublimiranja rezultata ABA lliga je objavila da je Božić MVP trećeg kola.

Dvadesetsedmogodišnjak je za nešto manje od 33 minuta na terenu postigao 28 poena i upisao sedam skokova, četiri asistencije, dvije ukradene lopte i jednu blokadu što mu je donijelo indeks korisnosti 39.

Košarkaši Zadra su protiv Mornara upisali prvu pobjedu u novoj sezoni ABA lige, a u narednoj rundi takmičenja će gostovati Krki.