“U Podgorici se pravi nešto specijalno, prvi put u karijeri sam vidio tako nešto”

Foto: ABA liga

Brendol Pol je u Podgoricu stigao pred sam početak nove sezone, kao zamjena za Alerika Frimena koji se povrijedio. Iskusni Amerikanac pokazao je na momente šta može, a navijači Budućnosti od njega tek očekuju prave partije.

Za specijalizovani portal basketballsphere.com Pol je pričao o prošloj sezoni kada je osvojio titulu sa Ulmom, NBA ligi, Evroligi, ali i sumirao utiske nakon nešto više od mjesec dana u glavnom gradu Crne Gore.

“Mislim da imamo sve djeliće da budemo sjajan tim”, nema dilemu Pol koji sa saigračima ima maksimalni učinak u ABA ligi (5-0), dok je u Evrokupu upisao dvije pobjede i tri poraza (sve na strani).

Bićemo jedan od najviše takmičarski nastrojenih ekipa u Evropi, kao i u ABA ligi i Evrokupu. Imamo mnogo momaka u svlačionici koji nisu sebični. Odmah sam primijetio koliko su treninzi takmičarski nastrojeni i činjenica je da svi ostaju nakon treninga da rade na sebi, to je prvi put za 11 godina profesionalne karijere da sam to vidio. Govori mnogo o tome šta su staf i trener uradili i stvarno su sastavili sjajan tim. Kultura je sjajna i ovde se pravi nešto specijalno“, jasno je poručio Brendon Pol.

Prvi veliki ispit u ovoj sezoni Plave očekuje u nedjelju – gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu.