IGOR DROBNJAK

“U Rigi ćemo krunisati kvalitetne partije reprezentacije”

Foto: FIBA

Gotovo po pravilu, Igor Drobnjak, bolje partija pruža u dresu sa državnim nego u onom sa klupskim grbom. Navijači Crne Gore se nadaju da će identičan slučaj biti na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Izabranici Boška Radovića se već sedam dana u Podgorici spremaju za nastup u Letoniji. Još sjutra će Crveni raditi u Bemaks areni nakon čega slijedi put za Atinu, na Akropolis kup.

Polako privodimo kraju ovaj prvi mini ciklus priprema. Svakog dana je sve bolje i bolje“, uvjerava Drobnjak.

Crnogorski košarkaši će u Atini igrati sa Grčkom i Bahamima, što će biti jedine provjere pred turnir u Rigi.

Znamo da su obje selekcije kvalitetne, tako da će to biti dobri protivnici, a samim tim to će nam biti dobre provjere prije kvalifikacija u Rigi“.

Foto: FIBA

Naša selekcija će u istorijske kvalifikacije ući prilično podmlađena, bez osam standardnih prvotimaca.

Mislim da su svi upoznati da je ekipa podmlađena. Smatram da to treba da bude motiv više i za borbu, želju i volju. Plasman na Olimpijske igre bio bi kruna kvalitetnih igara reprezentacije. Ipak, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta smo spremni”.

Radovićevi izabranici će u kvalifikacijama biti u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupa odlaze u polufinale, a samo pobjednik turnira ide u Pariz.

Upoznajemo se polako sa Kamerunom i Brazilom. To su dvije kvalitetne reprezentacije. Ali, prvo idemo u Grčku na pripremni turnir, koji će nam mnogo pomoći da vidimo šta dalje”, istakao je na kraju plejmjeker SC Derbija, Igor Drobnjak.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare