Uspješan dan u kancelariji SC Derbija: Potpisao Bogavac

Bogavac (foto: ABA)

Podgorički ABA ligaši su danas izuzetno aktivni. Vijest dana je sigurno da je dugogodišnji kapiten Budućnosti, Suad Šehović, završio igračku karijeru ali da ostaje u redovima crnogorskog šampiona. Bjelopoljac je nakon objave da je okačio patike o klin ekspresno postavljen za zamjenika izvršnog direktora za sportska pitanja u klubu iz Njegoševog parka.

Sa druge strane, SC Derbi je zagledan u budućnost i drži se odavno zacrtanog puta – promocija i oblikovanje mladih snaga. Šef stručnog štaba Andrej Žakelj je pokazao da uz to mogu da idu i rezultati mimo očekivanja. Slovenac je zbog toga nagrađen novim trogodišnjim ugovorom na obostrano zadovoljstvo.

>>> Pobjednički tim se ne mijenja: Žakelju novi ugovor

Da ne nedostaje iskustva klub se pobrinuo tako što je novi jednogodišnji ugovor ponudio Nikoli Pavlićeviću a dvogodišnji Emiru Hadžibegoviću.

>>> Pavlićević i Hadžibegović ostaju Studenti

Nije međutim ni to bilo sve od radnog dana u kancelariji “studenata” za danas. Novi košarkaš SC Derbija je Luka Bogavac, jedan od najboljih pojedinaca Podgorice u prošloj sezoni.

Bogavac (foto: ABA)

Riječ je o momku koji igra na poziciji kombo beka, koji je u prethodnoj sezoni pokazao sjajan napredak u igri, kao klasičan bek i sekundarni organizator igre. Kroz karijeru nosio je i dres Mege sa kojom ima osvojenu juniorsku ABA ligu 2021. godine. Sa U20 reprezentacijom Crne Gore je na Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju u Podgorici. Cijela crnogorska javnost se nada da će nastaviti očevim stopama, koji se proslavio nastupajući za brojne evropske klubove, kao i za reprezentaciju Crne Gore. Luka dobrodošao!“, poručili su iz SC Derbija.