MIJOVIĆ PRED NEXT GEN TURNIR EVROLIGE

Velika stvar za Podgoricu i Crnu Goru

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Krem de la krem evropskih talenata biće na izlogu od petka do nedjelje na četiri Next Generation turnira Evrolige. Podgorica i SC Derbi biće domaćini timovima Albe, Šolea i ekipi Next Generation-a.

>>> Najtalentovaniji košarkaši Evrope, Alba i Šole od petka u Podgorici

Trener juniorskog tima, koordinator mlađih selekcija i trener za individualni rad sa talentovanim mladim igračima u SC Derbiju, Petar Mijović poručuje da je dodjela domaćinstva velika stvar i da otvara velike mogućnosti za crnogorsku košarku opšte.

Velika je stvar da Podgorica i Crna Gora budu u mogućnosti da organizuju jedan od četiri turnira na tlu Evrope, s tim da se Next Generation Evroliga ove godine proširila i na Dubaji. Klubu, košarkaškim radnicima i kompletnoj košarkaškoj zajednici kod nas ovo mnogo znači. Košarkaški radnici će moći da vide kako se u radi u vrhunskim organizacijama, koliko se posvećuje pažnje mlađim kategorijama. Svi znamo koliko je mladih, kasnije vrhunskih igrača prošlo kroz ovakva takmičenja“, rekao je Mijović.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Bivši trener prvog tima Budućnosti i poljskog Šljonska je govorio o ambicijama SC Derbija.

Prevashodno, naš cilj je da se klub pozicionira na evropskoj mapi što se tiče mlađih kategorija. Želimo da pokažemo da se u SC Derbiju rade ozbiljne stvari i da se vodi računa o razvoju mladih igrača. Crna Gora je tlo koje je uvijek rađalo izuzetne košarkaše. Period ispred nas će pokazati da ima dječaka koji mogu u doglednoj budućnosti da budu nosioci velikih projekata i igrači za velike klubove“.

Mijović napominje da je ovo izuzetna prilika da naši klubovi uspostave saradnju sa velikanima.

Možemo da se upoznamo sa načinom njihovog rada, selektiranja, takođe, ljudi koji su ljubitelji mlađih kategorija mogu da dođu i vide rad velikih klubova i buduće zvijezde. Veliki broj talentovanih klinaca nađe put do vrhunske košarke, ali i ima i puno onih koji obećavaju mnogo ali ne stignu do seniorske košarke. Ta ramjena iskustva je jako važna za ekipu kao što je SC Derbi. Nadam se da ćemo sve ove stvari upotpuniti dobrim igrama i možda nekim iznenađujućim pobjedama. Vidjećemo“, zaključio je Petar Mijović.

RASPORED

Petak

09.00h Šole – SC Derbi

11.15h Alba – Next Generation Team Podgorica

13.30h Real Madrid – Venecija

15.45h Bajern Minhen – Cedevita Olimpija

18.00h Next Generation Team Podgorica – Šole

20.15h SC Derbi – Alba

Subota

9.00h Venecija – Bajern Minhen

11.15h Cedevita Olimpija – Real Madrid

13.30h Šole – Alba

15.45h SC Derbi – Next Generation Team Podgorica

18.00h Cedevita Olimpija – Venecija

20.15h Bajern Minhen – Real Madrid

Nedjelja

10.00h Utakmica za 7. mjesto

12.15h Utakmica za 5. mjesto

14.30h Utakmica za 3. mjesto

16.45h Finale