Veliko srce NBA asa – Dončić plaća troškove sahrane žrtava tragedije u Beogradu

Luka Dončić (foto: printscreen/twitter.com/dallasmavs)

NBA zvijezda Luka Dončić je pokazao da ima veliko srce. As Dalas Maveriksa ponudio je da plati troškove sahrane za žrtve tragedije koja se desila u srijedu u Beogradu, u kojem je 13-godišnji dječak ubio osmoro svojih vršnjaka i člana obezbjeđenja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.
Slovenački košarkaš će takođe preko svoje Fondacije platiti i troškove psihološkog savjetovališta za porodicu i prijatelje preminulih, kao i zaposlene u školi.

Srce mi je slomljeno zbog tragične pucnjave u Srbiji i izgubljenih života, uključujući onih nevine dece. Moje misli su uz porodice i društvo koje je pogođeno ovom tragedijom. Preko svoje Fondacije tražim način da hitno, ali i dugoročno pomognem đake, školu i porodice pogođene tragedijom u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Posvećen sam tome, daću više informacija o mogućnostima za pomoć kada budu dostupne“, stoji u Dončićevom saopštenju.

Dončić ima jake veze sa Srbijom preko očeve strane familije, pa njegova pomoć nije iznenađenje, ali je za svaku pohvalu.