NCAA

VIDEO “Big Z” oduševio Amerikance – Ivišić imao debi iz snova

Ivišić odigrao sjajan meč u Americi, FOTO: Silas Walker/NEWSCOM/PIXSELL
Ivišić odigrao sjajan meč u Americi, FOTO: Silas Walker/NEWSCOM/PIXSELL

Bivši košarkaš SC Derby-a, Zvonimir Ivišić, odigrao je prvi meč u američkoj koledž košarci, odnosno NCAA-u, a o partiji reprezentativca Hrvatske bruje svi sportski mediji u Sjedinjenim Američkim Državama.

U trijumfu svog Kentakija nad Džordžijom 105:98 bivši centar Studenata odigrao je 16 minuta i za taj period potpisao 13 poena, uhvatio pet lopti, podijelio dvije asistencije, a imao još i tri blokade i dvije ukradene lopte uz šut iz igre 5/7.

“Mislio sam da će igrati samo nekoliko minuta, da dobije osećaj i možda postigne neke poene. A umesto toga, ušao je i pretvorio se u Viktora Vembanjamu”, slikovito je partiju Ivišića opisao dugogodišnji radijski novinar, koji komentariše Kentaki, Tom Lič.

Podsjetimo, Zvonimir je, u društvu svog brata blizanca Tomislava Ivišića, stigao u SC Derby 2020. godine iz Šibenke. Osvojili su sa Studentima ABA 2 ligu, a prošle godine igrali i istorijski plej-of regionalnog takmičenja u kojem je baš Zvonimir brilijantnim partijama namučio košarkaške Partizana.

Ipak, početak u SAD nije bio lak. Zvonimir, zbog administrativnih problema, u početku nije mogao da igra. U NCAA-u su preko tri mjeseca vijećali da li da mu dozvole da igra, budući da je u Evropi imao profesionalni ugovor.

Zvonimir je dozvolu dobio dva sata pred meč, a onda na velikoj sceni zablistao.