VIDEO Rađa se nova zvijezda

Foto: FIBA

Crna Gora se odavno uvjerila u njegov vanserijski talenat. Iz Budućnost Volija je otišao u Ulm, a nakon dvije godine u redovima aktuelnog šampiona Njemačke odlučio je da promijeni klub. Tokom ljeta je potpisao za Getingen, a ako je suditi po početku sezone napravio je pravi potez. Fedor Žugić dobija prostor i izrasta u glavnog igrača kluba iz Donje Saksonije.

Oduševio je crnogorski reprezentativac i Evropu prije dvije noći kada je u pobjedi svog tima protiv Keravnosa u Fiba Evropa kupu upisao 25 poena (8-9 iz igre) i četiri skoka.

Rađa se nova zvijezda“, stoji u opisu Fedorovih najboljih poteza na meču protiv kiparskog predstavnika.

U drugom po rangu Fibinom takmičenju Fedor postiže prosječno 20,7 poena po meču. Protiv Tbilisija je upisao 20 poena za 13 minuta, protiv Varezea 17, a onda i pomenutih 25 protiv Kiprana. U Bundesligi je na prosjeku od 11,3 poena po meču, a posebno je bio inspirisan protiv učesnika Evrolige, Albe, kojoj je ubacio 21 poen.

Foto: FIBA

Da podsjetimo, Fedor je propustio ovogodišnji Mundobasket zbog povrede, ali na startu nove sezone pokazuje da je ona prošlost i da se potpuno oporavio.