“Vjerujemo da će Virtus ispuniti obaveze prema Skariolu”

Foto: EHCB (Facebook)

Čelnici Virtusa izazvali su danas pravi mali potres u evropskoj košarci odlukom da otpuste Serđa Skariola. Iskusnog stručnjaka su posla koštale izjave da mu je klub sastavio ekipu i dao mu je. U međuvremenu klub iz Bolonje je predstavio novog trenera, a večeras se oglasio i Evroligin bord trenera.

>>> Čelnici Virtusa uručili otkaz Skariolu nezadovoljni njegovom izjavom

>>> Nije se dugo čekalo, Virtus ima novog trenera

Bord trenera Evrolige je iznenađen saznanjem da je jedan od osnivača Serđo Skariolo obaviješten od strane Virtusa o jednostranom prekidu saradnje. EHCB nije osnovan samo da štiti prava, nego i ugled trenera Evrolige, nakon što je sedmorica njih dobilo otkaze u roku od tri mjeseca počevši od sezone 2018/2019. Odluke tih klubova motivisale su nas tada da osnujemo Komoru za rješavanje košarkaških sporova u Švajcarskoj zajedno sa Evroligom”, navodi se u tekstu“, stoji u saopštenju.

Kako ističu, svjesni su da čelnici klubova imaju pravo da donose odluke u interesu budućnosti, međutim…

Ipak, EHCB vjeruje da je u ovom slučaju pokazano nepoštovanje bez presedana prema sjajnom profesionalcu koji je bio godinama trener na najvišem nivou, kao i finalisti Olimpijskih igara, evropskom i svjetskom prvaku. Svaki ugovor ima obaveze i odgovornosti, ali i prava obje strane, stoga očekujemo da će Virtus ispuniti svoje prema Serđu Skariolu“, zaključuje se u saopštenju.