Vrelo u Arizoni: Jokić odgurnuo vlasnika Finiksa

Jokić na meču sa Finiksom, FOTO: Twitter
Jokić na meču sa Finiksom, FOTO: Twitter

Napetost dostiže vrhunac u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije između košarkaša Denvera i Finiksa. Nakon što su u Koloradu rutinski odbranili svoj parket sa dvije pobjede, Nagetsi su pretpjeli odgovor Sansa u Arizoni, pa je sada 2:2!

<<< Jokić ponovo bez pomoći: Upisao rekord karijere, ali je Finiks došao do 2:2

Pored istorijske partije u kojoj je ubacio 50+ poena Nikola Jokić imao je i incident na utakmici, i to ni manje-ni više nego sa prvim čovjekom Finiksa – Metom Išbijem. Do frke je došlo tokom druge četvrtine kada je košarkaš domaćina Džoš Okogi završio u publici pokušavajući da spase loptu koja je odskočila u naručje Išibija. Jokić je u gužvi pokušao da uzme loptu kako bi što prije organizovao brzi napad svog tima, ali ga je spriječio vlasnik Finiksa i “popio” lakat od reprezentativca Srbije. Lider Denvera je dobio tehničku grešku, na kraju se sve završilo bez većih problema, ali pred medijima Jokić nije mogao da izbjegne priču o klinču sa Išbijem.

“Znao sam ko je on, ali on je navijač zar ne? Na terenu je, među publikom, dakle navijač je. Ne bi smio da utiče na igru, ako tako nešto radi trebalo bi da bude izbačen. Mislio sam da liga u tom slučaju treba da nas zaštiti, ali možda i griješim”, rekao je Jokić.

I strateg Denvera Majk Meloun je morao da odgovara na pitanje vezano za detalj iz prvog poluvremena.

“Jokić ide po loptu i neki navijač je zadržava i želi da bude dio utakmice. Ludo je to što je Nikola dobio tehničku grešku”, rekao je Meloun upitan da li je znao da je navijač bio zapravo gazda Finiksa:

“Briga me. Boli me dupe”.

Važnost utakmice, vrela krv, ubrzan puls, ko se bavio sportom shvatiće….