Vrijeme prolazi, Glavni grad snom mrtvijem spava

Foto: KK Budućnost Voli

Umjesto da se sumiraju utisci, vrši analiza svega urađenog, kao i da se pravi plan za sljedeću sezonu u KK Budućnost Voli i dalje čekaju. Čekaju odgovor iz Glavnog grada, da sjednu za sto i naprave plan. Jer je prvi čovjek kluba Dragan Bokan nedavno iznio prijedlog kako bi trebalo da funkcioniše finansiranje kluba čiji je vlasnik – Glavni grad.

Međutim, od toga još uvijek nema ništa. Olivera Injac je mjesto gradonačelnice preuzela 13. aprila i od tada je sigurno bilo prostora da se odradi inicijalni sastanak sa čelnicima Budućnosti. Do toga nije došlo, a kada će do njega doći – niko ne zna. Očigledno u Glavnom gradu imaju važnija posla od crnogorskog šampiona.

Vrijeme prolazi, a nakon promjenjive sezone nešto se mora promijeniti. A da bi neko (bio to Bokan ili neko drugi) krenuo u rekonstrukciju i sprovođenje planova mora imati zatvorenu finansijsku konstrukciju. Kako se ne bi dešavale greške iz prošlosti, Budućnost mora biti aktivna na tržištu, a prava pojačanja ne može tražiti 20-ak dana prije početka sezone.

Kako bi trebalo da bude razmišljanje, uzećemo primjer velikog rivala iz ABA lige – Cedevita Olimpija je nedavno za trenera imenovala legendarnog Simonea Pjaniđanija, a odmah nakon toga predstavila i prvo pojačanje – Njemca Justusa Holca.

Redakcija Lob Sporta pokušala je dobije odgovore na pitanja šta će se dešavati sa KK i da li Glavni grad uopšte ima plan za budućnost kluba koji je 15. puta bio šampion države. Ali, odgovor nijesmo dobili ni od zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića i Danila Šaranovića, kao ni od PR službe.

Navijačima Budućnosti ostaje da se nadaju da će se ova situacija što prije srediti, da se klub posveti sklapanju mozaika za narednu sezonu u kojoj se očekuju bolji rezultati. Makar u Evrokupu, jer je činjenica da u regionu trka sa Partizanom i Crvenom zvezdom (koji će prema nekim najavama imati još veće budžete) nije realnost.

Nije ovo jedini problem, jer nije jasna situacija ni sa fudbalskim klubom. Nakon što je, još uvijek aktuelni predsjednik, Veselin Mijač saopštio da će napustiti klub niko se iz Glavnog grada nije oglašavao. Osim Danila Šaranovića koji se putem saopštenja raspravljao sa Mijačem, ali u tom saopštenju nije bilo ni riječi o ključnim pitanjima.

Šta će se desiti sa fudbalskim klubom kada Mijaču istekne otkazni rok od 120 dana ili čelnici Podgorice nađu način da saradnju prekinu i ranije? Da li Glavni grad ima već nekog ko će zamijeniti Mijača i njegovu Savanu? Ili grad ima prostora da sam sve finansira? Sve po cijenu da se napravi iskorak u odnosu na prethodni period.

Crnogorski šampioni u fudbalu i košarci su na čekanju. Čeka se potez Glavnog grada koji se još uvijek ne oglašava.