“Moramo imati naš ponos i odigrati najbolje što znamo”

Foto: FIBA

Crnogorske košarkaše sjutra od 10 časova i 40 minuta očekuje susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Utakmicom protiv SAD naši momci će otvoriti drugu fazu Mundobasketa.

Jasno je da Crna Gora u ovom duelu nema šta da izgubi, ali jedini crnogorski NBA igrač, Nikola Vučević, ističe da je važno da se ekipa ne predaje i da sve od sebe.

Mislim da treba utakmici sa Amerikancima da pristupimo kao i svakoj drugoj, da pokušamo da odigramo najbolje što možemo. Jeste da su oni veliki favoriti u odnosu na nas, ali treba da se pokažemo u najboljem svjetlu i da vidimo kako će to izgledati na terenu. O pobjedi naravno nije realno u ovom trenutku da pričamo, ali treba da se fokusiramo na nas, da se unaprijed ne predamo, iako je to velika reprezentacija, odlična ekipa i ozbiljni igrači. Moramo imati i naš ponos da odigramo najbolje što znamo“, započeo je Vučević.

Foto: FIBA

Svjestan je da su utakmice protiv SAD najgledanije, a na njemu i saigračima je da daju sve od sebe da se dobro pokažu.

Utakmice koje igra SAD su vjerovatno i najgledanije, što i za nas može da bude dobro, da nas vidi veliki broj ljudi. Prvi put je da Crna Gora igra protiv Amerike, tako da je to veliki duel za nas i treba ostaviti što bolji utisak i to da nam bude glavni cilj. Moraćemo da budemo agresivni, da ispoštujemo dogovor iz svlačionice, a sad hoće li lopta nekad ući ili ne, to zavisi od dana do dana. Važno je i protiv SAD i Grčke da damo maksimum, kako bismo ostvarili možda još jednu pobjednu, jer bi tako i prvenstvo za nas bilo završeno još boljim osjećajem

Amerikanci možda nisu došli sa najjačim timom, ali se čini da je i ova selekcija igrača veoma dobra, što potvrđuju i tri ubjedljive pobjede u prvoj fazi takmičenja.

Mislim da su napravili dobru selekciju igrača koji su se lijepo uklopili i mogu da igraju zajedno. Svi ti mladi igrači su sigurno motivisani da osvoje zlatnu medalju, jer oni uvijek dolaze sa željom da opravdaju kvalitet koji ima američka košarka. Za neke od tih momaka možda je i šansa da se nametnu za Olimpijske igre naredne godine, kada će se sigurno u reprezentaciju vratiti i neke od najvećih NBA zvijezda

U svakom meču do sada Amerikanci su bili jako agresivni, Vučević isto očekuje i sjutra.

Oni će i protiv nas krenuti agresivno od početka i pokušati da odmah naprave veliku razliku. Nezgodni su i dobro popunjeni na svim pozicijama, čak i druga petorka koja je nešto niža sa Paolom Bankerom na centarskoj poziciji što je pravilo dosta problema svim ekipama“, zaključio je Nikola.

Standings provided by Sofascore