Vučevićev 35. “dabl-dabl” u sezoni nedovoljan Bulsima za pobjedu u Klivlendu

Nikola Vučević imao je još jedno solidno izdanje u NBA ligi na gostovanju Klivlend Kavalirsima. Upisao je 14 poena i isto toliko skokova, uz šut iz polja 7/13, ali bez pogođene trojke iz četiri pokušaja. Njegovi Čikago Bulsi su poraženi rezultatom 97:89.

Treći neuspjeh zaredom ekipe iz “vjetrovitog” grada i pad na desetu poziciju na Istoku bi trebao da brine Bilija Donovana i stručni štab, koji su se nakon dobre prošle sezone nadali boljitku a ne regresu.

Bulsi su iza linije za tri poena šutirali 5/21 i u posljednje tri četvrtine postigli ukupno 60 koševa. Timu sigurno nisu pomogle 22 izgubljene lopte i neagresivnost Demara Derozana koji je uzeo samo deset šuteva.

Domaćini su prelomili meč na početku četvrte dionice kada su se serijom 20:4 odlijepili na komfornih 13 razlike i bez većih poteškoća priveli utakmicu kraju.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 29 poena, čemu je dodao deset skokova i šest asistencija, Džeret Alen je imao “dabl-dabl” sa 23 koša i deset skokova, a Darius Garland je ubacio 19 uz sedam asistencija.

U timu iz Ilinoja Zek Levin je predvodio sve strijelce sa 23 poena, Derozan je postigao 16, Vučević 14, a Patrik Vilijams je upisao 13.