Vučice poklekle u finišu

Sinoć se u Podgorici desila repriza prošlogodišnjeg finala ABA lige za žene, opet je nezgodna ekipa Cinkarne po istom receptu kao i prošle godine savladala Budućnost.

Sve je bilo spremno za “osvetu”, prepuna Bemax arena, sjajna podrška publike i ogromna motivacija.
Cijela utakmica se igrala gotovo na jedan posjed, mali broj koševa, jake i čvrste odbrane i dosta individualnog kvaliteta koji se konstantno ispoljavao na obije strane.

U rezultatskoj klackalici na kraju je ekipa Cinkarne možemo reći na iskustvo i uz dozu sreće uspjela da slavi s obzirom da je na sedam sekundi do kraja meča Blaže Čeh pogodila težak šut. Ipak tu nije bio kraj, Zorana Radonjić je mogla da napravi pravi pozitivni “haos” i uvede meč u produžetke, na sedam stotinki imala je težak šut ispod protivničkog koša, ipak lopta nije stigla do obruča čime se i raspršio san o četvrtoj tituli u regionalnom takmičenju.

Vodile su u prvoj i četvrtoj četvrtini domaće igračice, na čelu sa vidno inspirisanom Marijom Leković, najboljom igračicom naše zemlje koja je ubacila 17 poena, dok su joj društvo u dvocifrenom broju poena pravile Dragana Živković i Zorana Radonjić sa po 10.

Na drugoj strani je najbolja bila Čeh sa 19 poena, dok je Simons ubacila 15.

Suze Marije Leković je ispratila cijela sala, a trener domaćih preuzeo je odgovornost na sebe.

“Jako je teško. Djevojke nisu zaslužile da izgube na ovakav način. Dale su sve od sebe, klub je uradio sve da se ovo organizuje. Poraz ide na moju dušu, ja sam jedini krivac“, rekao je trener Budućnosti Vladan Radović nakon meča.

Damir Grgić je bio vidno raspoložen nakon meča a prokomentarisao je i atmosferu u sali.

“Čestitam svojoj ekipi i ekipi Budućnosti. Bio je praznik košarke, bio je kvalitetan meč, svi u dvorani su uživali. Mnogo nam znači pehar. Nije lako pred protivničkim navijačima, u punoj sali drugu godinu zaredom osvojiti titulu. Pobijedila je srećnija ekipa”, poručio je trener Celja Damir Grgić.

Ovo je četvrto izgubljeno finale za podgoričke dame, po dva puta su bolje bile igračice Beroea iz Bugarske i sada dva puta igračice Cinkarne.

Ono što može i treba da raduje crnogorsku košarkašku javnost jeste organizacija dvije godine zaredom završnice regionalne lige ei da je svaki put interesovanje za mečeve bilo ogromno, a “vučice” će već vratiti svojim navijačima ono što oni najviše žele a to su trofeji.