ROKO LENI UKIĆ

Zbogom košarci nakon 23 godine

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Čovjek sa više nego respektabilnom karijerom, i 23 godine aktivnog igranja košarke, legendarni hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić sa 39 godina formalno je završio karijeru oproštajnom konferencijom u Žutom salonu na splitskim Gripama.

U dvorani kojoj je napravio prve košarkaške korake, tu je i stavio tačku na profesionalno bavljenje igre pod obručima. Ukić se obratio novinarima i u 43 minuta sažeo svoju karijeru i naglasio da mu nije žao što se više neće “družiti” sa loptom, s obzirom da mu je karijera trajal preko dvije decenije.

Službeno mogu objaviti da košarku više profesionalno neću igrati. To je logičan slijed događanja s obzirom na moje godine i odigrane sezone. Emotivan sam, ali nimalo mi nije teško jer mi nije bilo problem prepoznati da je dosta“, rekao je Ukić.

Karijera je krenula iz rodnog Splita, zatim je igrao redom za Tau Keramiku, Barselonu, Lotomatiku, Toronto Raptorse, Milvoki Bakse, Fenerbahče, Panathinaikos, Cedevitu, Varese, Kantu, AEK, opet Cedevitu, Levalois, Antibes, Cedevitu Olimpiju da bi na kraju završio kako dolikuje, u svom Spitu.

Pored ovoliko klubova, popularni Leni priznaje da sa najljepšim sećanjem pamti vrijeme provedeno u Panatinaikosu i slavlje sa navijačima nakon pobjede nad Olimpijakosom

Ukić ne planira da se bavi trenerski poslom, jer kako sam kaže trenutno postepeno vodi karijeru svog sina Luke. a zanimljiva je informacija da iz svog gušta svira bubnjeve u lokalnom bendu po imenu Stereotip.

Vidim u njemu istu strast, ali na malo drugačiji način jer ja nisam znao u što ulazim, niko mi se u porodici nije bavio sportom, a on od treće godine ide na utakmice. Što se tiče same ljubavi prema sportu, on ima takmičarski duh još jači od mene jer sam se ja više volio igrati nego se takmičiti“, rekao je Roko.

Ukić je osvajao trofeje u Hrvatskoj, Španiji, Grčkoj, Turskoj i Sloveniji, a za hrvatsku reprezentaciju igrao je na gotovo svim velikim takmičenjima od 2005. do 2017. godine.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare