Zorana Radonjić za LOB SPORT: Titulom staviti tačku na sezonu

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Ženska košarkaška liga Crne Gore se bliži kraju, a na korak od odbrane krune stoji najtrofejniji klub naše zemlje, Budućnost Bemax.

“Vučice” su slavile u prvom finalnom duelu protiv Podgorice sa 88:68 a sa 15 poena na meču se istakla reprezentativka Crne Gore Zorana Radonjić koja je za naš portal govorila o tekućoj sezoni kao i da je odbrana titule njihova obaveza.

Godinama traje naša dominacija na domaćoj sceni i sigurno da smo u obavezi da potvrdimo da smo bez premca. Drago mi je da smo u finalu sa Podgoricom, gdje igraju dosta mlade igračice koje tek treba da se dokažu. Prvi meč donio je dosta lijepih poteza, nadam se da će i drugi meč biti takav, a na nama je da titulom stavimo tačku na sezonu“.

Osvrnula se Zorana i na partije u regionalnoj WABA ligi gdje su završile kao drugoplasirane.

Bila je ovo još jedna dobra sezona za nas. Budućnost je bila jedna od najmlađih ekipa a imali smo samo dva poraza i to oba od šampiona, Cinkarne Celje. Dodatno smo napredovale tokom sezone, učestvovale u još jednom spektakularnom finalu u koje je nedostajala doza sportske sreće”.

Ne krije najbolja mlada košarkašica zemlje da je zadovoljna i na ličnom razvitku kao i u kojem se smjeru njena karijera kreće.

U klubu vlada sjajna atmosfera, a zadovoljna sam i na ličnom planu. Pokazuje se da se veliki trud uvijek isplati, popravila sam određene segmente u odbrani, ali i imala značajno bolji napadački učinak nego što je to ranije bio slučaj i nadam se da ću još više napredovati“, zaključila je Zorana.

Meč broj dva između Budućnosti i Podgorice odigraće se danas od 18 časova u “Bemax” areni.