KUP CRNE GORE

Praznik odbojke u Bijelom Polju

Foto: OSCG

Bijelo Polje će u petak, 29. marta, biti centar crnogorske odbojke. U Sportskom centru Nikoljac odigraće se finalni mečevi Kupa Crne Gore u obje konkurencije. Tim povodom, održana je konferencija za medije u prostorijama OSCG.

Odbojkaški program otvoriće žensko finale, u kom će se od 17 sati sastati aktuelni osvajač duple krune, Herceg Novi i rekorder po broju pehara i finala, sedmostruki osvajač Kupa, Luka Bar.

“Drugu godinu zaredom igramo finale Kupa i favoritkinje smo, a to samo po sebi nosi veliku težinu. Ali, zaista mislim da ćemo finale odigrati na najvišem nivou i da ćemo dati sve od sebe da osvojimo prvi trofej u sezoni. U jako smo dobrom ritmu i atmosfera u timu je odlična”, rekla je kapitenka Herceg Novog Ralica Vasileva.

Kapitenka Sirena, Dušanka Petrović, vjeruje da će finale biti zanimljivo.

“Drago mi je da smo u finalu Kupa, to je donekle i tradicija. Naporno smo trenirale u prethodnom periodu, dobro smo se spremale. Mlada smo ekipa i željna dokazivanja, nadam se da ćemo to pokazati u finalu. Nastojaćemo da u utakmicu protiv Herceg Novog uđemo maksimalno fokusirane, kako bismo iskoristile svaku šansu koja nam se ukaže. Rival je iskusnija i kvalitetnija ekipa od nas. Sigurna sam da borba neće izostati i da će ljubitelji odbojke u Bijelom Polju uživati”, kazala je Petrović.

U muškom finalu, od 20 sati, domaćin finala, ekipa Jedinstva, sastaće se sa ekipom Budve. Upravo su Bjelopoljci braniocu pehara nanijeli jedini poraz ove sezone.

“Sigurno nas očekuje veoma teška utakmica protiv ekipe Budve, koja je sastavljena od nekoliko naših standardnih reprezentativaca. Igraju veoma dobro, kako na evropskoj, tako i na domaćoj sceni. Ali, za ovo smo se spremali tokom cijele godine. Spremni smo, maksimalno motivisani, sa željom da iznenadimo protivnika”, naglasio je kapiten Jedinstva Miloš Rovčanin.

Iz redova Budve očekuju interesantnu utakmicu.

“Mislim da smo se dobro spremili za Kup, u dobrom smo ritmu. Očekujemo interesantnu utakmicu, nadam se pred mnogo publike i da ćemo da napravimo lijepu atmosferu i lijep meč za sve gledaoce”, istakao je kapiten Budvana, Balša Radunović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare