OPERACIJA "PARIZ"

Ajkule na Škveru, 5. juna selidba u Los Anđeles

Foto: Marcel ter Bals/DeFodi Images/PIXSELL

Košarkaše očekuju kvalifikacije, a do tada i eventualne vize za momke Boška Radovića, vaterpolo je jedini ekipni sport u kojem će Crna Gora imati predstavnika na predstojećim Olimpijskim vizama u Parizu.

Po tradiciji Ajkule prve počinju pripreme za ljeto. Tako je i ove godine. Selektor Vladimir Gojković okupio je danas na Škveru igrače iz domaćih klubova i nekoliko internacionalaca koji su završili klupske sezone.

Ostali igrači će se priključivati kako budu završavali obaveze u klubovima, a trudićemo se da im damo što više odmora, jer je sezona bila zaista naporna“, rekao je Gojković poslije prozivke za uvodni dio priprema.

Naši momci će u Herceg Novom trenirati do 5. juna, a sledeće nedjelje će im društvo praviti vaterpolisti Novog Beograda. Šampion Srbije i Premijer regionalne lige će u Crnoj Gori sprovoditi pripreme za fajnal-for Lige šampiona. Za 5. jun je planiran put za Los Anđeles, gdje će Ajkule sparingovati sa Amerikancima.

Vjerujem da ćemo se do tada kompletirati, nadam se da ćemo imati sve igrače na raspolaganju, osim Miroslava Perkovića, koji će u tom periodu sa Novim Beogradom igrati fajnl-for Lige šampiona”, rekao je Gojković.

Vaterpolisti Crne Gore igraće u grupi A na olimpijskom turniru u Parizu, a za prva četiri mjesta u grupi i plasma u četvrtfinale boriće se sa Italijom, Hrvatskom, Rumunijom, Grčkom i Sjedinjenim Američkim Državama.

U grupi B su Španija, Mađarska, Srbija, Australija, Japan i Francuska.

Vaterpolo turnir na OI u Parizu je od 28. jula do 11. avgusta.