USPJEH U ARGENTINI

Ajkulice se okitile svjetskom bronzom

Foto: VPSCG

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Argentini, pošto je u borbi za 3. mjesto nadigrala Italiju rezultatom 12:11 (2:2, 6:2, 3:3, 1:4).

Naši momci su držali sve u svojim rukama većim dijelom meča, činilo se da idu ka ubjedljivom trijumfu. Ipak, nije moglo bez drame, ali se zaliha koju su Ajkulice stekle tokom druge i na startu treće četvrtine ispostavila kao prevelik zalogaj za Italijane.

Crna Gora je kontrolisala dešavanja na bazenu u Buenos Ajresu, ako se izuzme prvi minut kada su Azurini dva puta vodili.

Poslije toga su učenici Miodraga Mirovića zategnuli odbranu, Italijani tačno šest minuta i 11 sekundi nisu uspijevali da nađu put do mreže. Na drugoj strani su Strahinja Gojković, Ognjen Moračanin, Srđan Janović i Danilo Stupar vezali četiri gola za preokret i sigurno vođstvo od 5:2.

Uslijedio je po gol na obje strani, pa “brutaliti” Mauricija Mafeija, što su Janović i Stupar iskoristili da zaključe goleadu crnogorskog tima u drugoj četvrtini, da bi Gojković na otvaranju drugog poluvremena kompletirao seriju 3:0 za velikih pet golova prednosti (9:4).

Pri rezultatu 11:6 došlo je do pada u napadu Crne Gore, nisu naši juniori sedam i po minuta uspijevali da stignu do gola, pa su im njihovi vršnjaci sa Apenina serijom 4:0 prišli na samo gol (11:10), tri minuta i 28 sekundi do kraja meča.

Mirović je tada tražio tajm-aut, a nakon predaha uslijedio je dobar napad i peterac. Gojković je sa pet metara pogodio okvir gola, ali je prihvatio odbitak i iz drugog pokušaja poentirao za 12:10.

Dobili su zatim i Italijani peterac. Miloš Vukašinović je međutim odbranio. Poslije toga ekipa Miodraga Mirovića nije ni pokušala da postigne gol, već je “cijedila” vrijeme i čuvala stečenu prednost, što je na kraju i uspjela da uradi, pošto je za Italiju pogodio još samo Simone de Vekis, 20 sekundi prije poslednjeg zvuka sirene.

Bronza ide na našu stranu Jadrana, Italijanima je ostalo samo da se žale ka arbitrima i delagatu na kraju utakmice.

CRNA GORA – ITALIJA 12:11 (2:2, 6:2, 3:3, 1:4)

Igrač više: Crna Gora 11 (6), Italija 8 (3). Peterci: Crna Gora 3 (2).

CRNA GORA: Vukašinović, Matijević, Moračanin 1, Marković 1, Milinić, Roganović 1, Stupar 2, Janović 2 (1), Petrović, Perov 1, Gojković 4 (1), Pejović, Samardžić.

ITALIJA: Kastrući, Mafei 1, Demarći, Miraldi 1, Skordo 3, De Vekis 3, Petonati, Gambaćani 1, Salipante 1, Vale 1, Ico, De Simone, Di Korato.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare