RAFA NADAL NIJE ZADOVOLJAN

“Ako ovakav stignem u Pariz, ništa od Rolan Garosa”

Photo: IMAGO/Ricardo Larreina/IMAGOSPORT/Pixsell

Kralj šljake, Rafael Nadal, vratio se tenisu i to na svojoj omiljenoj podlozi, ali ponovo nije uspio da napravi iskorak. Na turniru u Barseloni koji je osvojio čak 12 puta ispao je već u drugom kolu i najavio da se više neće vraćati na teren koji nosi njegovo ime.

U katalonskoj prijestonici odigrao je dva meča. U prvom kolu bio je bolji od Italijana, Flavija Kobolija, ali ga je već u drugom kolu zaustavio prvi igrač koji je bio pravi test za Rafu – Aleks de Minor.

Sada je prijavio učešće na turniru u mastersu u Madridu, a protivnik u prvom kolu mu je potpuni anonimus, Darvin Blanč. Mladi Amerikanac ima svega 16 godina. Već u drugom kolu Rafu bi mogao da sačeka ponovo De Minor.

Na pres konferenciji pred početak takmičenja istakao je jasno da mu je cilj da bude na terenu kao i da uživa što je više moguće.

“Moj cilj za ovu nedjelju je da budem na terenu i da uživam što je više moguće. Želim da završim turnir živ i uživam u činjenici da imam priliku da se takmičim još jednom. Ovdje sam, dajem sebi šansu i nadam se da će se stvari poboljšati. Ne gubim nadu. U sportu se stvari mogu vrlo brzo desiti”, započinje osvajač rekordnih pet titula u Madridu.

Međutim, otkrio je nešto što nikako neće prijati njegovim navijačima. Naime, Rafa nije zadovoljan trenutnim stanjem u kojem se nalazi pa je kazao da neće ni igrati na njemu najbitnijem turniru, Rolan Garosu, ako bude u stanju u kakvom je trenutno.

“Ako stignem u Pariz ovako kako se osjećam danas, neću igrati. Igraću Rolan Garos ako se osjećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, ne mogu. To neće biti smak svijeta ili kraj moje karijere. Još uvek imam ciljeve poslije Rolan Garosa, kao što su Olimpijske igre”, zaključio je Nadal.

Otvoreno prvenstvo Francuske na programu je od 20. maja do 9. juna, pa je jasno da je Rafina trka sa vremenom počela. Ima nešto manje od mjesec dana vremena da dovede svoje tijelo u stanje za koje smatra da je konkurentno.