Alen Džankić: Spremni smo i fokusirani, podržite reprezentaciju i naše momke

Selektor MMA reprezentacije Crne Gore - Alen Džankić

Nećemo biti skromni, pa ćemo reći da je selektor MMA reprezentacije Crne Gore jedan od tvoraca i jedan od najvećih “krivaca” za popularizaciju ovog sporta u našoj državi.

Alen Džankić je život posvetio ovom sportu, a sada ima priliku da kao selektor u još boljem svijetlu prikaže šta mediteranska ljepotica znači za mješovite borilačke vještine, i šta može da pruži.

>>> Predrag Božović: Prethodnog puta smo potcijenili sebe, sada je situacija drugačija

>>> Mensur Kijamet: Za ovo smo se spremali, imamo jasan cilj

Nismo puno širili spisak, već smo momke koji su imali dobar plasman na prošlom, odbarali ponovo da predstavljaju državu na najvećoj smotri po drugi put. Luka Radulović iz kluba Prometej, Mensura Kijameta i Predraga Božovića iz MMA kluba Zabjelo. Što se priprema tiče, mogu biti zadovoljan. Borci su pokazali da napreduju i usavršili smo neke stvari, pogotovo kada je rvanje u pitanju, jer smo primijetili da je veliki fokus na tome. Očekujemo medalju, s obzirom da smo prošli put u dvije kategorije došli do četvrtfinala“, reka je Džankić na početku.

Kao što je u prethodnom intervjuu rekao Miloš Kaluđerović, Džankić potvrđuje. Potencijalni protivnici analizirali su se do najsitnijih detalja. Pored toga očekuju i podršku publike u komšiluku.

Ovo takmičenje se održava u Tirani, pa očekujemo i publiku iz Crne Gore da dođe da podrži naše momke. Dosta smo analizirali protivnike i na osnovu toga pripremamo plan i sistem borenja, tako da već sada imamo dobar dio posla spreman.”

Iskustvo na velikim takmičenjima zna da bude presudno, pa je ono održano u februaru u Beogradu – zlata vrijedno.

Iskustvo sa prošlo prvenstva znači mnogo, jer znamo oko čega treba, a oko ćega ne treba da se opterećujemo. Momci su spremni, vrijedni i fokusirani, ostalo je još da se pripremi kilaža, kao i psihička priprema. Svi znamo da je borcima najveći problem taj dan kada se prođe vaga, sve ostalo je dosta lakše.”

Za kraj, selektor ima poruku za sve ljubitelje oktagona.

Trebaće nam i sreće, ali budite uz reprezentaciju, ispratite nas i podržite naše momke“, zaključio je Džankić.