Andrea Berišaj osvojila bronzu u Sarajevu

Bronza za Andreu Berišaj u Sarajevu. Foto: TK Besa

Andrea Berišaj okotila se bronzom na Multievropskim igrama u Sarajevu.

Reprezentativka Crne Gore i članica tekvondo kluba Besa bila je prvi nosilac na turniru, zbog čega je bila slobodna u prvom kolu kategorije do 59 kilograma. Potom je Andrea u drugom kolu bila bolja od Kristine Stević iz Srbije 2:0.

Nakon toga je u trećem kolu savladala Kale Midžor iz Hrvatske, a u polufinalu je bolja bila Sude Alifan Urkan iz Turske, uz povred naše predstavnice.

“Nakon dvije runde bilo je neriješeno 1:1, pa je pobjednika odlučivala treća. Berišaj je, tokom pada, povrijedila članak i nije uspjela da izbori finale. Važno da je osvojila nove bodove i još jednu bronzanu medalju na E2 prvenstvu Multievropskih igara”, rekao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji Mina.

Na drugoj strani, junior Benan Jusufđokaj zaustavljen je u drugom kolu kategorije do 55 kilograma. Poraz je doživio od Todora Vasilića iz Srbije, kasnijeg pobjednika.

“Jusufđokaj je dobro krenuo u prvoj rundi i vodio do samog kraja, kada je Vasilić uspio da izjednači. Bilo je 4:4, ali su sudije zbog posljednje akcije rundu dodijelili protivniku. U drugoj rundi je bukvalno stao, nije imao nijedan napad. Izgubio je od takmičara koji je kasnije osvoji prvo mjesto”, naglasio je Gegaj.

Takođe, Gegaj je u Sarajevu boravio sa seniorkom Anđelom Berišaj na zajedničkim pripremama u Sarajevu.

“Gosti kampa koji je organizovao sarajevski klub Novigrad, osim crnogorskih, bili su i takmičari iz Švedske i Srbije, kao i reprezentativci Bosne i Hercegovine. Sve to u cilju što boljih priprema za za Svjetsko prvenstvo u Bakuu krajem maja”, zaključio je Gegaj.