Atletičar prodaje srebrnu medalju iz Londona kako bi pomogao porodici

Foto: Twitter

Teška vremena zahtijevaju teške odluke. Sa jednom takvom susreo se atletičar Najdžel Amos koji je odlučio da proda srebrnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. na 800 metara, kako bi pomogao svojoj porodici nakon što je prošle nedjelje dobio trogodišnju suspenziju zbog dopinga.

Naime, Amos je suspendovan nakon što mu je test van takmičenja otkrio zabranjeni metabolit.

Prvobitno, suspenzija je iznosila četiri godine, ali nakon što je potpisao priznanje, ona je smanjena.

S obzirom na okolnosti, moj pravni tim i ja smo smatrali da je bolje da krenemo tim smjerom kako bih dobio smanjenje suspenzije“, rekao je 29-godišnji Amos.

“U ovom trenutku moje jedino ulaganje je olimpijska srebrna medalja iz 2012”, rekao je Amos o prvoj medalji za Bocvanu.

Stupio sam u kontakt sa timom koji je želi kupiti za 4,5 miliona bocvanskih pula (339.750 dolara), ali s obzirom na to da dokumentarac o meni izlazi na Netflix-u, vrijednost bi mogla porasti“, otkriva Amos.

U ovom trenutku moje jedino ulaganje ili mirovina je olimpijska srebrna medalja iz 2012.“, rekao je Amos novinarima u Bocvani.

Susreo sam se s timom koji ju želi kupiti za 4.5 milijuna bocvanskih pula (339.750 dolara), ali s obzirom na to da dokumentarac o meni izlazi na Netflixu, mogao bih promijeniti vrijednost na 7.5 milijuna.

Amosovo srebro, pa bronza muške štafete 4×400 metara na Igrama u Tokiju 2021. godine. Iako je naišao težak period, Amos ne razmišlja o penziji.

Ne planiram da se povučem. Još uvijek sam u dobroj formi i nadam se da ću se ponovo uzdići na Svjetskom prvenstvu 2025“, rekao je Amos.