KUP CRNE GORE

Bez iznenađenja, dobro poznati rivali u finalu

Foto: OSCG

Odbojkašice Luke Bar i Herceg Novog igraće za pehar Kupa Crne Gore u sezoni 2023/24, pošto su u SC Topolica u Baru slavile i u revanšima polufinala sa ekipama Albatrosa, odnosno Galeba.

Luka Bar je u prvom meču programa polufinala Kupa u Baru slavila 3:1 (25:22, 33:31, 25:22, 25:10) protiv Albatrosa, zaustavila ga na putu ka drugom finalu u istoriji, obezbijedila čak 15. utakmicu za pehar Kupa Crne Gore. U uzbudljivom meču domaćin je slavio nakon sat i po igre, a nakon što je osvojio treći set, poveo 2:1, bilo je jasno da će Sirene još jednom igrati u finalu. U posljednjem setu i Vladimir Milačić i Branka Obradović su ukazali prilike igračicama sa manjom minutažom, pa je četvrti set bio najmanje neizvjestan, za razliku od prethodnih, posebno je bilo uzbudljivo u drugom dijelu igre koji je pripao Novljankama 33:31 nakon tačno 30 minuta borbe.

Rekordera po broju pehara (7) i finala do pobjede je vodila Kristina Božović sa 22 poena, a sjajnu utakmicu imala je i kapitenka Dušanka Petrović sa 18 poena. Dvocifrene su bile i Tijana Kruta sa 12 i Iva Pepđonović sa poenom manje.

Foto: OSCG

Herceg Novi je na putu ka odbrani trofeja upisao još jednu maksimalnu pobjedu, treću nad Galebom u februaru. Nakon sigurnog trijumfa kod kuće branilac duple krune slavio je 3:0 (25:15, 25:10, 25:23) i u Baru. Kao i u prethodna dva duela Galeb je na trenutke pružio značajniji otpor ekipi Milorada Krunića, pogotovo u trećem setu, ali nije mogao da izbjegne poraz, pa nas u finalu Kupa očekuje duel vodećih ekipa EPCG Superlige.

Ponovo je Ralitsa Vasileva odigrala sjajno, osvojila 17 poena i bila najefikasnija igračica meča. Naša reprezentativka Dijana Vuković meč je završila sa 10, devet poena osvojila je Darija ČabonenkoTeodora Čavić, na drugoj strani 12 poena, šest je osvojila Marija Bojić.

Finale Kupa planirano je za 30. mart.