RUBLJOV NAKON TRIJUMFA U MADRIDU

“Bio sam skoro mrtav – noćima nijesam spavao”

Rubljov osvojio trofej u Madridu, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA/Pixsell
Rubljov osvojio trofej u Madridu, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA/Pixsell

Drugu Masters titulu u karijeri Andrej Rubljov osvojio je na herojski način! Poslije velikog preokreta 26-godišnjak je u finalu Mutua Madrid Opena savladao Feliksa OžeaAlijasima 2:1, po setovima 4:7, 7:5, 7:5.

Niko nije mogo ni da pretpostavi da bi Rus, koji je stigao u špansku prijestonicu nakon niza od četiri poraza, mogao da se dokopa još jedne titule iz turnira serije 1.000, nakon što je prošle godine bio najbolji i u Monte Karlu. Sedmi nosilac je konstantno igrao blizu svog maksimuma, a do najveće pobjede u sezoni stigao poslije dva sata i 47 minuta igre.

“Nemam riječi! Da ste znali kroz šta sam prošao u proteklih nekoliko dana, ne biste ni zamislili da ću moći osvojiti titulu. Nevjerovatno sam srećan”, istakao je Moskovljanin, kojem je ovo 16. titula u karijeri, a druga u 2024. godini nakon što je osvojio trofej u Hong Kongu:

“Rekao bih da je ovo najponosnija titula u mojoj karijeri. Bio sam skoro mrtav svaki dan. Noću nijesam spavao. Nijesam spavao posljednja tri-četiri dana”.

Osim Kanađanina, kojem je ovo bilo prvo Masters finale, Rubljov je na putu do trofeja pobijedio još i Fakunda Banjisa, Alehandra Davidoviča Fokinu, Talona Grikspura, potom je srušio branioca trofeja Karlosa Alkaraza, pa u polufinalu Tejlora Frica.

Zbog pobjede u Madridu Rubljov je napredovao dva mjesta na ATP listi i sada je šesti igrač planete.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare