Bliži se Evropa, Bošković za LS: “Da ostanemo što duže, samo tako ovi momci mogu da napreduju”

Foto: OSCG

Nova sezona u Prvoj ligi za odbojkaše je krenula, a prva dva kola donijela su dvije ubjedljive i lagane pobjede aktuelnog šampiona. Budva je bila bolja od Galeba i Lovćena, ali je jasno da je u glavama svih iz Budve – Evropa. Kvalifikacije za Ligu šampiona i turnir u Bugarskoj donijeće odgovor na pitanje koliko može ekipa koju je ovog ljeta preuzeo Miljan Bošković.

Za razliku od nekih prethodnih godina Budva je pred ovu sezonu sklopila tim sastavljen od domaćih igrača, mnogo mladih, par iskusnih uz dva stranca koji su stigli iz Srbije – libero Lazar Močić i Lazar Dodić koji igra na poziciji korektora.

U prvim mečevima u novoj sezoni su igrali mlađi momci, da bi ove starije čuvali za kvalifikacije za Ligu šampiona koje nas čekaju. Cilj nam je da što duže ostanemo u Evropi, jer samo tako ovi momci mogu da napreduju“, rekao je Bošković na početku intervjua za Lob Sport.

Budva će u prvoj rundi kvalifikacija igrati protiv Kapošvara, Burgasa i Strumice. Na papiru, zna se ko je favorit, ali teren je potpuno druga priča. Bošković je sa svojim saradnicima analizirao sve rivale.

Kapošvar je prvak Mađarske, Burgas je takođe kvalitetan, a igra na domaćem terenu. To su dvije najjače ekipe u grupi. Protiv Strumice ćemo ići na pobjedu“, nema dilemu mladi stručnjak.

Foto: OK Budva

Ono što je karakteristično pred novu evropsku plovidbu za Budvane je što su nepoznanica, kako protivnicima, tako i sebi. Zbog nedostatka jakih provjera u domaćim okvirima ne zna se koliko može ova ekipa Budve.

Novi smo za njih, ne znaju ništa o nama, niti znaju šta mogu da očekuju. Budva prvi put poslije mnogo godina ima domaću ekipu. Imamo devet momaka iz Budve, nekoliko reprezentativaca i samo dva stranca“, ističe Bošković čija je ekipa jedan dio priprema provela u Beogradu.

Trenirali smo i igrali utakmice protiv Crvene zvezde protiv koje smo vodili 2:0, pa izgubili 3:2. Igrali smo i sa Ribnicom, a protiv Budućnosti u Budvi upisali dvije pobjede“, ističe Bošković.

Već pomenuti Dodić i Močić, iskusni Balša Radunović i Ivan Ječmenica koji su produžena ruka treneru na terenu, Benjamin Hadžisalihović, Nikola Radonić, Matija Ćinćur, uz mnogo mladih, ali veoma talentovanih momaka koji su budućnost crnogorske odbojke – u takvom sastavu Budva želi prolaz dalje. Ono što vrijedi istaći je da će u slučaju ispadanja, naš prvak igrati u CEV kupu.

Idemo da prođemo, ali da ponovim – glavni cilj je da budemo što duže u Evropi. Daćemo maksimum protiv Kapošvara i Burgasa i pokušaćemo da ih iznenadimo“, poentirao je Miljan Bošković.

RASPORED BUDVE

27. oktobar

18.30h Budva – Kapošvar

28. oktobar

18.30h Budva – Strumica

29. oktobar

21.00h Burga – Budva