Bokelji počinju bitku za trofej – Jadran za nastavak dominacije, Primorac za spas sezone

Detalj sa finala Kupa (foto: Krsto Vulović)

Došlo je vrijeme da Jadran i Primorac odluče ko će biti novi šampion Crne Gore u vaterpolu. Finale plej-ofa na tri dobijene utakmice počinje u četvrtak od 19.30 časova na bazenu na Škveru.

Novljani su već osam godina neprikosnoveni u državi i žele da produže trijumfalni niz.

Očekuje nas uzbudljiva utakmica. Svako finale je uzbudljivo, a posebno kada se o tituli odlučuje u bokeškom derbiju. Veći motiv od borbe za titulu i to protiv najvećeg rivala nam ne treba. Spremni smo i fizički i psihički za predstojeće duele”, rekao je kapiten Jadrana, Martin Gardašević.

Vaterpolisti Primorca su prethodne sezone prekinuli dominaciju Jadrana u Kupu Crne  Gore, savladali su i ove sezone jednom Novljane. Ipak, zvanje šampiona države Kotorani čekaju još od 2008. godine.

Dali smo sve od sebe da se pripremo što je najbolje moguće, iako smo imali problema zbog povreda i bolesti nekih igrača. Ovo je prilika da na neki način spasimo sezonu, u kojoj smo ispali u drugi rang Jadranske lige i izgubili trofej u Kupu. Biće nam veliki motiv da, nakon svega, na lijep način završimo sezonu. Daćemo sve od sebe, iako je Jadran favorit”, kazao je najiskusniji vaterpolista Primorca, Marko Gopčević.