FORMULA 1

Bomba u svijetu vrelih guma!

Sains, FOTO: Motorsport Images/SIPA USA/Pixsell
Sains, FOTO: Motorsport Images/SIPA USA/Pixsell

Znalo se da će dogovoreni prelazak Luisa Hamiltona u Ferari izazvati tektonske promjene u svijetu Formule 1, a kako dani prolaz “zemljotres” u najbržem cirkusu sve jače drma motosport planetu.

Uvijek dobro informisani milanski dnevni Gazeta delo Sport ističe da će španski vozač Karlos Sains junior potpisati ugovor za Mercedes do 2025. godine. Na ovaj način Toto Volf i saradnici praktično se svete velikom suparniku iz Skuderije koji je prije tri mjeseca dogovorio dolazak sedmostrukog šampiona planete.

Na pisanje Gazete reagovala je španska Marka i praktično samo potvrdila priču Italijana, te dodala da bi zvaničmne informacije mogle biti brzo objavljene jer su pregovori u poodmakloj fazi.

Sains bi u novom timu vozoio sa sve boljim Džordžom Raselom što potvrđuje da je Mercedesu dosta dominacije Red Bula i pokušaće da se vrati u sami vrh, iz sezona kada je upravo Hamilton bio neuhvatljiv na svojoj srebrnoj strijeli.

Upravo je Toto Volf insistirao na Sainsu, iako se spekulisalo i o Fernandu Alonsu koji je nedavno dogovorio produžetak saradnje sa Aston Martinom.

Na startu nove sezone Formule 1 Karlos Sains junior osvojio je treće mjesto u Bahreinu, potom je zbog operacije slijepog crijeva bio prinuđen da propusti Saudijsku Arabiju, ali je izuzetan kvalitet pokazao u Melburn parku, iskoristio odustajanje Maksa Ferstapena i ugrabrio prvu poziciju u Australiji, da bi se u Japanu takođe našao na pobjedničkom postolju – opet najnižem.

Društvenim mrežama kruži i informacija da bi Mercedes, u slučaju da propadne dogovor sa Sainsom, praktično okrenuo novi list angažovanjem talentovanog 17-godišnjeg Kimija Antonelija koji je ove godine debitovao u Formuli 1.

Sljedeća trka u Formuli 1 je Velika nagrada Kine koja se vozi u Šangaju 21. aprila.

Aktuelni šampion, Maks Ferstapen, vodi u generalnom plasmanu sa 77 poena, timski kolega Holanđanina iz Red Bula, Serhio Peres drugoplasirani je sa 64 boda, Šarl Lekler je osvojio 59, a Sains 55.