Borna Ćorić ekskluzivno za Lob Sport: “Moram da pročistim glavu”

Foto: Cal Sport Media/Pixsell

Od specijalnog izvještača Miloša Bećagovića

Sve što se prošle godine gradilo, to se u manje od mjesec dana srušilo za Bornu Ćorića koji je rano ispao u Sinsinatiju, a sada napušta i US Open posle prvog kola. Dosta je bodova izgubio i sada je vrijeme da se neke stvari raščiste i raščine, jer trenutno se ne gura u pravom smjeru. To je Hrvat i sam potvrdio u razgovoru za Lob Sport.

Izbacio ga je Argentinac Baez u tri seta – 7:5, 7:5, 6:1.

Mislim, sve u svemu, loš meč sa moje strane. On je igrao dosta lošije nego prošle sedmice, malo mi je više žao za ovaj meč jer je na US Openu. Izašao sam tamo, dao mi je jako puno šansi u prva dva seta i nisam ih iskoristio. Treći set nisam došao na teren“, rekao je Ćorić na početku razgovora.

Šta misliš da ti najviše nedostaje?

Dobro pitanje… Ne znam, stvarno. Prilično je duga turneja, još sam igrao i Hopman kup, letio sam direktno za Ameriku, sigurno ću uzeti par dana odmora, sjesti sa timom i vidjeti šta i kako“.

Prošla godina je bila dobra na betonu, a ova…

Nisam pametan, ne mogu reći da sam imao neku predobru sezonu na betonu. Šta više, bio sam prilično loš na betonu. Sve rezultate koje sam napravio, napravio sam na zemlji. Nekada se osjećam bolje na jednoj, nekada na drugoj podlozi. Ne mogu dobiti najbolje zemljaše jer nemam toliko dobar zemljaški tenis, dok na betonu mogu dobiti top igrača“.

Nećeš moći da igraš za Hrvatsku u Dejvis kupu?

Ne znam, ne znam… Još prije US Opena sam se dosta dvoumio i nisam siguran. Igra se u Splitu, naravno da bih htio igrati, ali imam par povredica koje vučem već nekoliko mjeseci. One ne utiču na meč, ali možda utiču na to koliko treniram. Sve u svemu, nisam siguran, moram da sagledam situaciju pa ćemo vidjeti koji je najbolji i najpametniji plan“.

Povrede te još uvijek muče?

Ne bih o tome, da ne ispada da se nešto branim, jer stvarno nema nikakve veze. Kada igram, tada me ne boli, tada nešto popijem i ne osjećam ništa. Nije to razlog poraza, razlog je loša igra i neka loša forma par mjeseci. Možda je trenutak da napravim malo step-bek i poradim na tome, a onda se vratim“.

Rame te je odvojilo dosta dugo od terena, da li je ono dio problema?

To je sigurno jedan od elemenata koje moram paziti. S obzirom da sam igrao loše, hoću igrati više, više trenirati, možda sam se tu malo zaigrao, izgubio sam balans koliko smijem da treniram i igram. Prošle sezone sam igrao manje turnira, to je možda zato što sam igrao bolje. Što se tiče tenisa, moram da pročistim glavu, ali i ramena i kuk, pa ćemo da vidimo“, zaključio je hrvatski teniser.