Brguljan za LOB SPORT nakon evropskog trofeja: Gledaćete me još godinu u bazenu

Velikan mađarskog vaterpola Vašaš prekinuo je preko dvije decenije sušnog perioda u Evropi. Klub iz Budimpešte je osvojio pehar Evro kupa, a nije mogao veliki uspjeh da prođe bez doprinosa Draška Brguljana. Bivši kapiten vaterpolo reprentacije Crne Gore je sa dva “hica” u revanšu “oštetio” Savonu. Budimpeštanski klub je u revanšu ubjedljivo slavio (15:7)

Fenomenalna stvar za veliki klub kao što je Vašaš. Poslednji evropski trofej Vašaš je osvojio 2002, tadašnji Kup kupova. Bukvalno, poslije 21. godine se slavi značajan međunarodni trijumf. Svi u klubu su srećni i zadovoljni“, poručio je za Lob sport iz Budimpešte Draško Brguljan.

Italijani nisu imali šansu u revanšu pred krcatima tribinama Vašaševog bazena.

Navijači su napravili fenomenalnu atmosferu, odavno Komjadi nije bio toliko popunjen. Bilo je uživanje igrati u takvom ambijentu. Od početka smo odlično igrali u odbrani, baš ništa nam nisu mogli. U nekim momentima nisu imali ni ideju kako da nam zaprijete kako smo dobri bili u defanzivi. Bane Mitrović je odlično branio, mi smo imali jako puno blokova. Onda nas je i krenuo i napad, a kada mađarske ekipe krene napad to je kao lavina“.

Ubjedljiv je bio Vašaš u revanšu, ali put do trofeja nije bio lak.

Jako teško je bilo stići do pehara. Imali smo u osmini finala za rivala Crvenu zvezdu. Mučili smo se sa crveno-bijelima. Dobili smo u Budimpšeti pet golova razlike u pomislili da je sve gotovo. Međutim, izgubili smo u revanšu četiri. Žargonski rečeno, jedva smo živu glavu izvukli u Beogradu. Onda smo dva puta dobili Šabac, ali je i tu bilo jako teških momenata. U prvom meču polufinala smo minimalno poraženi od Panioniosa u jednom fudbalskom ambijentu, gdje su došli njihovi ultrasi. U totalno ludoj atmosferi je bilo svačega. Ipak, jednostavno smo ih razbili pet golova razlike u revanšu. U finalu smo prvi meč slabo odigrali, ali smo sve naplatili u revanšu. Zasluženo smo osvojili trofej. Ponavljam, lijepa stvar u mojoj poslednjoj sezoni u Mađarskoj“.

Sezona za Brguljana nije još završena. Vašaš očekuje završnica plej-ofa mađarskog prvenstva. Tačnije polufinale sa gradskim rivalom i bivšim Draškovim klubom, OSC-om.

Nismo u dobroj poziciji. Trebaju nam tri pobjede da bi ušli u finale, a njima je samo jedna, pošto se prenose međusobni rezultati iz regularnog toka šampionata. Nažalost, oba puta smo poraženi od OSC-a u ligaškom dijelu takmičenja. U ovom trenutku OSC igra dobro, prvi meč se igra na njihovom bazenu, ali se nećemo predati. Idemo da igramo pa šta bude. Osvajanjem Evro kupa smo skinuli veliko breme sa leđa, tako da mislim da ćemo moći da im pariramo“.

Sezona u Mađarskoj se završava 25. maja. Draško poručuje da ne zna šta će biti tokom ljeta, ali će se u tim mjesecima spremati za završni čin velike karijere.

Od septembra sam u Kotoru. Želio bih da odigram još jednu sezonu za moj voljeni Primorac. Opraštam se polako, nećete me više gledati u bazenu“, kroz osmijeh poručuje na kraju za Lob sport Draško Brguljan da će se nakon sledeće sezone preseliti na tribine.