Budućnost osvojila Kup Crne Gore u šahu

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Nakon Crnogorca 1, koji je osvojio Premijer ligu, šahisti Budućnosti stigli su do trofeja Kupa, koji je održan na Cetinju.

Na takmičenju je učestvovalo 13 ekipa, a odigrano je pet kola po švajcarskom satu. Organizator Kupa bio je Šahovski savez Crne Gore, uz pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih.

Ćetiri pobjede i jedan remi, učinak je ekipe Budućnosti u sastavu Nikola Đukić, Blažo Kalezić, Andrej Šuković i Vladimir Pajković, koji su na taj način došli do trofeja Kupa.

Budućnost je bila bolja od Prosvjete, Crnogorca 1, Crnogorca 2 i Mimoze, a jedini neriješeni ishod dogodio se u duelu sa Elektroprivredom, koja je inače branila trofej Kupa.

Crnogorac 1, poslije titule šampiona, u Kupu se zadovoljio drugim mjestom. Ekipu predvode velemajstori Miloš Perunović, Artem Iljin i Dragan Kosić, a dio sastava je Miloš Pečurica.

Tivatska Mimoza završila je treća, a za nju su nastupali Miloš Stanković, Dušan Lekić, Milan Draško, Slaviša Milanović, Miloš Vlatković i Dragan Popadić. Četvrta je bila budvanska Dami, peti Herceg Novi, dok je Elektroprivreda morala da se zadovolji šestom pozicijom.

Peko Đurović ostvario je 4,5 poena u pet partija. Po četiri su osvojili Šuković, Pajković i Iljin. Sjajnu partiju odigrali su velemajstori Božidar Ivanović i Nikita Petrov. Ivanović je na kraju pobijedio u velikom stilu, a njega je savaldao Đukić, šahista Budućnosti.

Sudije u šahovskom Kupu Crne Gore bili su Željko Miljanić i Mladen Popović.