OK BUDVA

Čelebić, Živković i Milosavljević potpisali trogodišnje ugovore

Foto: OK Budva

Mladi i perspektivni odbojkaši Vukota ČelebićPetar Živković i Filip Milosavljević potpisali su trogodišnje ugovore sa Odbojkaškim klubom Budva, čime su prema riječima direktora Radenka Marovića planovi budvanskog kluba skoro u potpunosti ispunjeni, uz nadu da će Opština Budva kao osnivač prepoznati i podržati stvaralačku budućnost kluba.

>>> Perspektivni Stanojević stavio paraf na ugovor

Živković je prve odbojkaške korake napravio na treninzima kroz projekat OSCG Besplatna škola odbojka u Pljevljima, a to je još jedan pokazatelj uspješnosti projekta našeg saveza. Vukota Čelebić je prošle sezone nastupao u Lovćenu, dok je Filip Milosavljević  dijete Budve.

“Veoma sam srećan zbog prilike koja mi je ukazana, prije svega da se pridružim klubu koji je poznat po svojoj posvećenosti razvoju mladih talenata i odličnih sportista. Vjerujem da je ovo važan korak u mojoj karijeri i da ću kroz rad sa vrhunskim trenerima i igračima moći da postignem svoje sportske ciljeve. Nadam se da će moja energija, vještina i ljubav prema odbojci biti od velike koristi timu. Zato, zahvaljujem na ukazanom povjerenju koje ću u svakom trenutku nastojati da opravdam”, istakao je Čelebić.

Foto: OK Budva

“Potpisivanje ugovora sa odbojkaškom klubom Budva za mene kao sportistu, u klubu u kojem sam odrastao, jako je veliki korak za mene i podsticaj da se trudim i treniram još jače. Zahvalan sam svim ljudima i trenerima iz Budve koji su vidjeli pontecijal i trud koji ulažem za ovaj sport. Ispred mene je još puno izazova, truda i rada za koje sam spreman da postižem velike uspjehe”, naglasio je Milosavljević.

Foto: OK Budva

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio i nastavljam saradnju sa odbojkaškim klubom “Budva”. Od prvog dana mog dolaska osjetio sam toplinu i podršku zajednice kluba, što mi dodatno daje motivaciju za učenje i dalji napredak. Od samog početka imao sam izuzetnu podršku i vođstvo trenera Miljana Boškovića. Njegovo iskustvo, strast i posvećenost ne samo da su impresionirali mene, već su i ključni faktor u uspjehu našeg tima. Miljan Bošković je tu da me usmjeri, podrži u svakom koraku. Naučio sam iz njegove sposobnosti da motiviše igrače i izvuče iz njih maksimum, što će mi biti dragocjeno u daljem radu. Njegov pristup treninzima i taktičke pripreme postavili su temelje za naše buduće uspjehe, kao i podršku čelnih ljudi kluba. Radujem se svakoj novoj prilici da učim i rastem uz njih kao veliku ekipu”, rekao je Živković.

Foto: OK Budva

Direktor OK “Budva” Radenko Marović istakao je da je riječ o veoma mladim i predanim momcima pred kojima je lijepa budućnost.

“Zadovoljstvo mi je da našoj sportskoj javnosti i odbojkaškoj Budvi mogu reći da su naši planovi skoro u potpunosti ispunjeni, potpisivanjem trogodišnjih ugovora sa ovim mladim igračima. Onoliko koliko pravila saveza dozvoljavaju, prije par dana trogodišnji ugovor potpisao je i Stanojević. On kao i Milosavljević, Čelebić i Živković su ono što smo htjeli i samim njihovim potpisima mi smo okrenuli novu, stvaralačku budućnost kluba”.

Pomenutim igračima bi trebalo da se pridruže Petar MilosavljevićPetar PrekončevićIlija Marović, Jovan TmušićVeljko LakićevićLuka GavrilovićBatrić Milašević, Darko Tućević i ostali momci koji svojim radom i mladošću kucaju na vrata prvog tima.

“To je generalno plan i sistem rada i razvoja kluba koji je uvjek u ovom gradu imao najviše mjesto i koji je stvarao velike igrače kao što su Vujević i Nikić koji služe kao uzor cijelom odbojkaškom svijetu! Nadam se da će kao i do sada sve ovo razumjeti i podržati naš osnivač Opština Budva i da će stati uz nas na ovom velikom i lijepom projektu”, kazao je Marović.

U timu OK Budva su i mladi reprezentativci braća Milenković, te Krivokapić, LečićRađenović i Miljanić, svi ponikli iz ove sredine.

“Na ovo mogu da dodam da naš kapiten Balša Radunović isto je tako nastao u našem klubu, te Nikola Radonić, koji svojim iskustvom i znanjem sa ovom mladošću iz Budve čini jedan kolektiv koji je u pravom smislu naš. Planovi su jasni podpomognuti Ječmenicom i jedinim “strancem” Močićem idemo u još jednu uspješnu sezonu. Na čelu stručnog štaba je Miljan Bošković doveden prije godinu dana baš zbog ovog i ovakvog projekta”, naglašava on.

Kada je u pitanju ženska ekipa koja je izborila status prvoligaša sa najmlađom ekipom u istoriji naše odbojke i sporta, a kao što je javnost već ranije upoznata, biti pojačana sa Majdom Čakar.

“Majda je pravo pojačanje koje se uklapa u naš plan. Ekipu će predvoditi Časlav Đurovic koji je svojim radom i zalaganjem zajedno sa pomoćnikom Danilom Bibinom najzaslužniji za uspjehe naše ekipe”, kazao je.

Marović je takođe skrenuo pažnju sugrađana i sportske javnosti na uspjehe Đorđa Brajaka koji predvodi perspektivnu generaciju koja je uspjela da u svojoj kategoriji postane prvak Crne Gore.

“Još jednom hvala našim osnivačima i nadam se da će prepoznati i nadalje ono što radimo i da će nas u svemu tome podržavati”, zaključio je Marović.