Čelični Majk se vraća u ring?

Jedan od najvećih ne može bez boksa: Majka Tajson. Foto: Douliery Olivier / ABACA / Pixsell

Jedan od najboljih boksera svih vremena mogao bi ponovo u ring.

Majk Tajson vratio se u ring 2020. godine, kada je u Los Anđelesu odradio egzibicioni meč sa Roj Džonsom Žuniorom te je na kraju duel završen remijem. Tada je 54-godišnji Tajson pokazao dio svog bogatog repertoara, koji ga je krasio tokom fenomenalne, ali i kontroverzne karijere.

Tri godine kasnije “čelični Majk” razmišlja ponovo da se aktivira. Nedavno je u februaru u Saudijskoj Arabiji pratio borbu Džejka Pola i Tomija Fjurija, koja je pripala polubratu Tajsona Fjurija, aktuelnog šampiona teške kategorije u WBC-u.

Tom prilikom Tajson je razgovarao sa organizatorima i promoterima u Suadijskoj Arabiji, što bi moglo da rezultira još jednim povratkom.

“Nije mi nedostajao boks sve dok nisam otišao na vaganje Pola i Fjurija u Saudijskoj Arabija. I sada mogu reći da mi bok nedostaje i taj osjećaj da ste u centru pažnje. Trenutno se ne pripremam za eventualni meč. Međutim, ljudi iz Saudijske Arabije žele da vide moj meč. Nisam siguran, ali ostavljam tu mogućnost. Mogu me nagovoriti da se opet vratim”, rekao je u svom podcastu 57-godišnji Tajson.

Podsjetimo, Tajson je bivši apsolutni svjetski šampion u superteškoj kategoriji. Prvu titulu osvojio je sa svega 20 godina, čime je postao do danas najmlađi bokser koji je pokorio pomenutu kategoriju.

U karijeri je odradio ukupno 56 mečeva, uz 50 pobjeda, od čega 44 nokautom, a doživio je šest poraza.