Petar Tešanović i Miroslav Perković

“Često se okliznemo, vrijeme je da preskočimo četvrtfinale”

Tešanović sa kapitenskom ulogom predvodi Ajkule u Dohi, FOTO: wpolo.me
Tešanović sa kapitenskom ulogom predvodi Ajkule u Dohi, FOTO: wpolo.me

Prvi i glavni cilj crnogorskih vaterpolista biće da u pjeskovitom Bliskom istoku iskopaju blago u vidu vize za Olimpijske igre. Put do Pariza, odnosno petog uzastopnog nastupa na najvećoj sportskoj smotri, Ajkule će obezbijediti plasmanom u četvrtifnale Svjetskog prvenstva čiji je domaćin Doha.

Crna Gora će u Kataru igrati u grupi C – rivali su Sjedinjene Američke Države (5. februar), Srbija (7. februar) i Japan (9. februar). Za pobjednika grupe rezervisano je četvrtfinale, drugi i treći nastavljaju takmičenje od osmine finala. Odlični golman Petar Tešanović sa kapitenskom ulogom predvodiće našu selekciju u Aziji.

<<< “Volio bih da igramo za zlato, plasman od 5. do 8. mjesta je realnost”

“Grupa je zahtjevna, osim Japana koji je možda malo kvalitetom ispod, ostale tri selekcije su dosta ujednačene. Sigurno da će biti grupa u kojoj će se utakmice rješavati na jedan gol. Sigurno da nam je cilj da se plasiramo na Olimpijadu, da budemo među te četiri selekcije koje idu. Idemo korak po korak, vjerujem da ćemo preskočiti tu prepreku na kojoj smo se mnogo puta okliznuli – četvrtfinale. Nadamo se najboljem“, istakao je čuvar mreže Ajkula.

Na posljednja dva Svjetska prvenstva i šampionata Evrope Crna Gora je stala u četvrtfinalu. Šta nedostaje Ajkulama da preskoče tu prepreku, pitali smo Tešanovića

“Mislim da smo se po kvalitetu približili, iako su selekcije poput Mađarske i Španije, realno većeg kvaliteta od nas. Treba nam više energije, mentalne snage. Po mom mišljenju u tim momentima kad jedna lopta odlučuje pravimo greške koje nijesu na nivou ekipa koje treba da uzmu medalju. Na tome moramo da radimo. “

Gorostasni centar Miroslav Perković razmišlja poput kapitena…

FOTO: wpolo.me

“Imali smo dobre pripreme u Trebinju. Mislim da smo spremni i jako motivisani da pokažemo na Svjetskom prvenstvu ono što je izostalo na Evropskom koje je bilo prije nekoliko dana. Jako dobra grupa, vrlo kvalitetne reprezentacije i Japan koji je malo lošiji, ali je sa njima jako teško igrati. Naš prvi cilj je da obezbijedimo olimpijsku vizu, a onda se nadam da ćemo preskočiti i tu stepenicu četvrtfinala i boriti se za medalju”, poruka je našeg snažnog vaterpoliste.

Posljednju fazu priprema naša reprezentacija odradiće u Bukureštu sa selekcijom Rumunije.

“To je respektabilna selekcija, imaju dobre centre i solidan individualni kvalitet. Svakako dobra reprezentacija da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo, da podignemo formu, ali i samopouzdanje. Siguran sam da ćemo biti pravi. Pružimo sve od sebe u Kataru”, zaključio je Perković.

Crna Gora će u Dohi deveti put igrati Svjetsko prvenstvo, prošle godine u japanskoj Fukuoki bila je osma, a najbolji plasman ostvarila je 2013. godine u Barseloni osvajanjem srebrne medalje.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare