ŠAH

Četiri igrača na diobi prvog mjesta

Foto: Šahovski savez Crne Gore

Velemajstor Luka Drašković i internacionalni majstor Artem Smirnov obilježili su šesto i sedmo kolo i pridružili vodećim Nikoli Đukiću i Nikiti Petrovu na čelu tabele 76. Prvenstva Crne Gore u šahu.

Drašković je u šestom kolu bijelim figurama uspio da savlada legendarnog Božidara Ivanovića, u duelu najmlađeg i prvog crnogorskog velemajstora. U popodnevnom, sedmom kolu, Drašković se saglasio na remi, nakon obostrano korektne igre, sa kolegom iz reprezentacije Nikolom Đukićem.

Đukić remizirao je i u petom kolu, u duelu sa Nikitom Petrovim.

Petrov je remizirao u sedmom kolu sa Kadrićem, pa se sa dva remija zadržao na diobi prvog mjesta sa po 5,5 poena. Smirnov je ostvario dvije pobjede, savladavši Andreja Skvorcova u šestom i Veljka Draganića u sedmom kolu.

Na pola poena iza vodeće četvorke su velemajstori Denis Kadrić i Nebojša Nikčević i fide majstor Nemanja Vukčević. Kadrić je remizirao obje partije, sa Aleksandrom Tomićem i Petrovim, pa je zadržao priključak za vrhom.

Nakon međusobnog remija u šestom kolu, pobjede u sedmom su upisali Nebojša Nikčević i Nemanja Vukčević. Nikčević je u najdužoj partiji dana savladao Tomića, dok je Vukčević crnim figurama pobijedio Aleksandru Žerebcovu.

Da podsjetimo, nagradni fond 76. šahovskog prvenstva Crne Gore iznosi rekordnih 15.000 eura.

RASPORED 8. KOLA

Petrov – Drašković

Vukčević – Đukić

Smirnov – Nikčević

Draško – Kadrić

Nenezić – Draganić

Skvorcova – Skvorcov

Ratković – Milović

Mušović – Podlesnik

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare