Čimaev: Porazio bih Adesanju bez bačenog udarca, ja sam rvač i ubica

Foto: Sherdog

Hamzat Čimaev je prava zvijer u oktagonu. Šveđanin, čečenskog porijekla nije baš tipičan za podneblje iz kojeg mu idu korijeni. Razlog je taj što je dosta pričjliviji od na primer Nurmagomedova i Makačeva.

Iskoristio je Hamzat priliku da isproziva prvaka srednje kateogrije, Israela Adesanju i to na veoma samopouzdan način, rekavši da bi ga savladao bez puno problema.

‘‘Svi znamo da su ga oni (UFC prim.aut) izgradili i ne žele ga izgubiti tako brzo. Završio bih tog tipa bez da bih bacio udarac i zato su uplašeni. Njegova priča bi time umrla, znate? Oni ne žele ubiti tog tipa. Moguće je da im taj tip donosi novac, ali to radim i ja, stoga ne razumijem što se događa. S kime će se on boriti? Nema izbor. Porazio je sve udarače, ali ja sam rvač i ubica. Ja sam onaj koji će zgnječiti glavu protivnicima i najveće sam ime među borcima bez pojasa. Kad se borite protiv mene, to donosi više novca i više fanova.” Jasan je bio Hamzat u izlaganju.

Istakao je Čimaev da je stilski loš protivnik po Adesanju, što i jeste istina, ali sigurno je da bi mogao da parira. Sigurno je da Adesanja neće ostati nijem na riječi izazivača, a na Deni Vajtu je odluka kada i gdje će se spojiti ova dva fantastična borca. Izgleda da je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi.