CEV SREBRNA LIGA

Crna Gora prihvata ulogu favorita i želi da je opravda

Foto: OSCG

Nakon dvonedjeljnih priprema, naše seniorke u petak utakmicom protiv selekcije Farskih Ostrva otvaraju CEV Srebrnu ligu 2024. Meč je na programu od 18 časova u dvorani Verde u Podgorici.

Izabranicama selektora Milorada Krunića, Farska Ostrva su dobro poznat protivnik, protiv kojeg je naš tim slavio dva puta maksimalnim rezultatom prošle godine – selektor Krunić se nada da će tako biti i ovoga puta.

Što se tiče naše forme, zadovoljan sam kako su prošle pripreme. Jedina mala stvar je da imamo meizvjestan nastup jedne igračice, o tome ćemo znati nešto više nakon ljekarskih pregleda. Što se tiče Farskih ostrva nemamo puno informacija o njima, samo tri djevojke od prošle godine su u njihovom sadašnjem timu. Vodeći se utakmicama iz prethodne godine, preuzimamo ulogu favorita i potrudićemo se da je opravdamo“, rekao je Krunić.

Vjeruje u svoj tim i iskusna korektorka Danijela Džaković, preuzima ulogu favorita i nada se pozitivnom ishodu u petak i u drugom meču u nedjelju.

Očekivanja su velika, smatram da nosimo ulogu favorita, s obzirom na rezultat od prošle godine. Vidjeli smo neka nova imena u oba tima, sigurna sam da će se sve djevojke boriti i dati svoj maksimum, i da ćemo svi zajedno uživati u oba meča“, rekla je Džaković.

Nakon utakmice u petak, tim Crne Gore će odmoriti u subotu, kada se sastaju Gruzija i Farska Ostrva od 18h, a dan kasnije u nedjelju u istom terminu naše odbojkašice će zaključiti prvi turnir protiv Gruzije.

Nakon prvog turnira, 24. maja seniorke putuju za Portugal gdje ih očekuju utakmice protiv domaćina i selekcije Islanda 25. i 26. maja.

Treći turnir prvobitno je bio planiran od 31. maja do 2. juna u Bosni i Hercegovini, međutim nakon što je selekcija domaćina otkazala učešće u CEV Srebrnoj ligi, sve utakmice sa njom računaće se službenim rezultatom u korist protivnika.

Četvrtog vikenda naše odbojkašice biće slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare