CRNA GORA – SAD 15:17 Peterci odlučili pobjednika, “ajkule” osme na svijetu

Foto: VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Amerike 15:17 nakon peteraca u meču za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. U regularnom dijelu bilo je 12:12 (3:3, 4:4. 3:3,2:2)

>>> ANKETA Da li su potrebne promjene u crnogorskom vaterpolu?

U prvom poluvremenu gledali smo pravu rezultatsku klackalicu. Smjenjivale su se reprezentacije u vođstvu a naša reprezentacija je imala i +2 što nije iskoristila na najbolji način. Nadmudrivali su se Vladimir Gojković i Dejan Udovičić a koliko je meč bio ujednačen govori i egal rezultat nakon svake četvrtine.

Đuro Radović je uz Stefana Vidovića predvodio napade “ajkula”, imala je Crna Gora priliku da se odlijepi na veću razliku ali desio se pad koncentracije u bitnim momentima. U drugom poluvremenu Ameri su iskoristili svoje prilike dok Crna Gora nije “brutaliti” pa je na kraju i to uticalo na konačan ishod.

“Ajkule” su imale poslednji napad na meču, ali je stativa bila saveznik SAD-a pa se pristupilo izvođenju peteraca iz kojih su vaterpolisti iz 52 države izašli kao pobjednici.

>>> Radović: Doći će i naših pet minuta

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Radović sa tri pogotka, kod Amerike se istakao sjajni Ben Halok sa pet pogodaka.

>>> LIVE BLOG utakmice mogli ste pratiti na našem portalu.