Crnogorska eskadrila napada Bugarsku i Italiju

Od specijalnog izvještača Lob Sporta iz Tirane

Crnogorska MMA reprezentacija nastavlja pohod na medalje. Tokom jučerašnjeg dana, našeg borca Mensura Kijameta na žrijebu nije služila sreća, pa je za protivnika imao jednog od favorita za zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma, Umara Saferova.

Uprkos sjajnoj borbi, i par prilika da odnese pobjedu na svoju stranu, Mensur je poražen od strane favorizovanog šampiona Azije i svjetskog osvajača bronze.

>>> Hrabar otpor protiv šampiona Azije i osvajača svjetske bronze

Ono što ostavlja pozitivan utisak jeste razmjena mišljenja ostalih timova na tribinama koji smatraju da je Kijamet veliki potencijal, i da uz određeni period i iskustvo može da napravi veliki uspjeh.

Priliku da “osvete” reprezentativnog kolegu imaće danas, prvo Luka Radulović, a zatim i Predrag Božović.

Luka se takmiči u juniorskoj konkurenciji do 77 kilograma, a za protivnika će imati Kristijana Kaneva iz Bugarske koji na prvenstvo svijeta dolazi sa zlatnom medaljom osvojenom na ADCC Sofia openu, što bi značilo da se od Bugarina očekuje znatno više borbe u greplingu i parteru nego u stend-apu.

Ipak, to neće pokolebati mladog Nikšićanina čije razorne udarce smo imali prilike da gledamo u prošlosti. Tiho i nenametljivo, ali uvijek sa stilom (često i nokautom) završen meč, bude dovoljno da se njegovo ime od usta do usta prenese preko cijele dvorane i donese dozu radoznalosti kod ostalih takmičara da se zapitaju – ko je ovaj mirni momak?

Druga dio dana biće posvećen Predragu Božoviću, momku koji uživa u borbi i voli da se pobije. Podgorička haubica je jedna od uzdanica MMA sporta u našoj državi, a svojom pojavom i stavom uvijek pridobije pažnju kako publike tako i potencijalnih protivnika.

Ovoga puta Peđa će na megdan vrijedan četvrtfinala snage odmjeriti sa Italijanom, Adrijanom Menegetijem.

Italijan je dvije godine stariji, i u duel ulazi sa amaterskim skorom od 13 pobjeda i sedam poraza. U tri poslednja meča dva je trijumfovao tehničkim nokautom, dok je jedan riješio jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde.

Uprkos broju mečeva i iskustva koje je donekle na strani Menegetija, slagali bi ukoliko bi rekli da ne očekujemo rafalnu paljbu uvijek spremnog i fokusiranog Božovića.

Ono što treba naglasiti jeste svakako poštovanje koje naša selekcija dobija iz protivničkih tabora, o čemu najbolje govori i gromoglasna podrška koju je Kijamet imao u premijernom meču Crne Gore na ovom prvenstvu, a pretpostavljamo da neče izostati ni u narednim mečevima naših boraca.

Prema propozicijama Radulović bi u oktagonu trebao da uđe oko 15 časova i 30 minuta, dok je meč Božovića i Mengetija zakazan za dva sata kasnije.