Crnogorski div stavlja tačku na reprezentativnu karijeru: Ne može bolji protivnik za kraj

FOTO: oscg.me
FOTO: oscg.me

Odbojkaši Crne Gore uspjeli su na Eurvoleju da prekinu crnu seriju od četiri godine bez pobjede na kontinentalnom takmičenju. Selekcija Ivana Joksimovića nije ostvarila cilj, plasman u nokaut fazu prvenstva, ali znajući da je na pomolu totalna smjena generacije, rađanje novog tima, nastup naših odbojkaša može se ocijeniti prelaznom ocjenom.

Tačku na Evropski šampionat Crna Gora staviće utakmicom protiv najjačeg tima u grupi C, favorita za zlato, selekcijom Poljske (srijeda, 17.00h). Biće to i posljednji meč Aleksandra Minića u dresu sa nacionalnim grbom…

“U karijeri svakog igrača mnogo znači igrati protiv Poljske u bilo kojem trenutku, a pogotovo na kraju reprezentativne karijere. To su vicešampioni svijeta, osvajači Svjetske lige. Inspiracije neće faliti. Veliko mi je zadovoljstvo da se na taj način oprostim od reprezentivnog dresa”, rekao je naš odbojkaš.

<<< Kapiten pred duel sa velesilom: Nema mudrovanja, da izvučemo što više poena

Prekaljeni 36-godišnjak igrao je na sva tri Evropsko prvenstva u bojama Crne Gore…

“Tu sam u reprezentaciji od 2011. godine, prošlo je dosta igrača i svaka akcija je bila lijepa na svoj način. Bilo je dosta lijepih momenata koje ću pamtiti. Bilo je uspona i padova, kako u životu tako i sportu. Žao mi je što Evropsko prvenstvo nećemo završiti na bolji način, svima nam je bio cilj plasman u osminu finala, međutim šta je – tu je. Biće još prvenstava za nove generacije i vjerujem da će u budućnosti uspjeti da se popravi utisak i da se prođe grupa što je uvijek bio cilj.”

FOTO: oscg.me

Crna Gora je savladala Dansku (3:1), ali je podbacila u najvažnijem meču gdje je tražila prolaz – u duelu sa domaćinom grupe Sjevernom Makedonijom.

“Da smo igrali bilo gdje drugo naš otpor bi bio drugačiji, a vjerovatno i ishod meča. Makedonci su se planski latili organizacije Evropskog prvenstva da bi što lakše uspjeli da prođu grupu i to im je pošlo za rukom – nošeni su sjajnim navijačima. Imali smo svoju šansu, ali oni su od publike imali vjetar u leđa, bili su fokusiraniji, odlučniji i to im je donijelo pobjedu”, poručuje Minić.

U dva mandata Aleksandar Minić je pet godina proveo u Indoneziji, počeo je karijeru u rodnom Baru, dresu Luke Bar, a potom imao zanimljivu i šarenoliku karijeru – crnogorski korektor, koji je počeo karijeru kao srednji bloker, igrao je još za Spartak iz Subotice, Odžak, iranski Pajkan, Partizan, Budvansku rivijeru, turski Torul, novosadsku Vojvodinu, Loznici, bjelopoljskom Jedinstvu, rumunskom Zalauu i Libanu.