Crnogorski karatista bije bitku za svjetsko zlato protiv olimpijskog šampiona

Foto: KSCG

Već ogroman uspjeh koji je ostvario u plasmanu u finale Svjetskog prvenstva u Budimšpešti, crnogorski karatista Nenad Dulović ima priliku da se popne na krov svijeta i sa zlatom oko vrata završi ovogodišnje učešće na svjetskoj smotri.

Zadatak za našeg predstavnika je sve sem lak. Sa druge strane tatamija čeka ga najbolji – Francuz Stiven da Kosta, zvanični olimpijski, svjetski i evropski šampion.

Stiven da Kosta je fantastičan borac, ali smatram da mi odgovara stilom. Ostaje mi da se nakon ekipnog nastupa odmorim, odradim trening a onda da odgledamo snimke i sa selektorom Almirom Cecunjaninom, pripremimo taktiku za borbu koju očekujem nešto poslije 18 sati. Nisam se čuvao za finale, nastupao sam u ekipi juče, ali, nažalost, zaustavljeni smo u trećem kolu. Protiv Slovačke je presudilo neiskustvo naših mlađih kolega, a Nemanja Mikulić, nažalost nije uspio da se oporavi od povrede. Očekivao sam da možemo više ekipno, ali smo izvukli samo iskustvo iz poraza“, rekao je Dulović.

Dulović je na putu do finala u kategoriji do 67 kilograma eliminisao Tonija Noa biz Švajcarske 1:0, Žoakima Mendeša iz Portugala 6:4, Fahada Alkhatamija iz Saudijske Arabije 8:0, Italijana Đanluku De Viva 5:0 i Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:0.

Meč je predviđen za 18 časova i 35 minuta.