BALKANSKO PRVENSTVO

Crnogorski kik-bokseri osvojili 18 medalja

Foto: KBSCG

Odlični nastupi kik-boks reprezentacije Crne Gore nastavili su se i na 17. Balkanskom prvenstvu koje je ovih dana održano u Baru.

Crnogorski borci okitili su se sa čak 18 medalja od čega je najviše bilo onih najsjajnijih zlatnih – sedam. Takođe, osvojeno je pet srebrnih i šest bronzanih medalja.

Foto: KBSCG

Svoju dominaciju u 2024. godini i niz bez poraza nastavio je Nemanja Čađenović koji je postao prvak Balkana u disciplini lou kik do 71 kilogram.

>>> “Što je protivnik teži više samopouzdanja imam, cilj nam je finale velikog takmičenja”

U ovoj disciplini prvaci Balkana postali su još i – seniori Viktor Borozan (67 kg) i Nikola Marinković (do 75 kg), stariji juniori Džejlan Murić (do 67 kg) i Viktor Dukić (preko 91 kg), mlađi junior Ehad Dautović (do 67 kg) i kadet Dragan Muratović (do 52 kg).

Foto: KBSCG

Što se tiče srebrnih odličja njima su se okitili – senior Matija Drobnjak (do 86 kg), stariji juniori Nikola Jovetić (do 67 kg), Ishak Agović (do 75 kg) i mlađi juniori Isah Tarhaniš (do 54 kg) i Vasilije Krivokapić (preko 81 kg).

Foto: KBSCG

Bronzane medalje sa ovog šampionata ponijeli su – seniori Nemanja Mandić (do 75 kg) i Nemanja Drobnjak (kik lajt, do 74 kg), stariji junior Fariz Dacić (do 60 kg) i mlađi juniori Andrija Radoman (do 60 kg), Luka Šćepanović (do 71 kg) i Pavle Petrović (do 54 kg).

Za najboljeg kadeta u disciplini kik lajt proglašen je Dragan Muratović.

Balkansko prvenstvo u Baru okupilo je više od 300 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Turske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije.

Foto: KBSCG
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare