ĐIRO DI ITALIJA

Dan Francuza na Čizmi

Valentan Pare-Pantr, Foto:EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari/EXPA/Pixsell
Valentan Pare-Pantr, Foto:EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari/EXPA/Pixsell

Dan pauze na prvoj Grand tur trci biciklističke sezone prijao je svim takmičarima, ali očigledno najviše Francuzima – pobjednik 10. etape Điro di Italija je Valentan Pare-Pantr.

Vižljasti 23-godišnji Francuz je stazu kroz Kampanju dugu 142 kilometra, sa ciljem prve brdske kategorije na Boka dela Selvi, turističkom naselju koje se nalazi na skoro 1400 metara nadmorske visine, “pregazio” za tri sata 43 minuta i 50 sekundi.

Pare-Pantr je na ovaj način ostvario prvu veliku profesionalnu pobjedu, ali je već ove sezone pokazao kvalitet zauzimanjem četvrtog mjesta u generalnom plasmanu Ture oko Alpa.

Drugi kroz cilj prošao je Valentanov zemljak, daleko poznatiji i deset godina iskusniji Roman Barde koji je u svojoj bogatoj karijeri pobjeđivao etape na Tur de Fransu i Vuelti, ali nikako u Italiji – kasnio je 29 sekundi.

Treće mjesto pripalo je Slovencu Janu Tratniku, četvrti je bio domaći takmičar Andrea Bađoli, a interesantno da je peto mjesto osvojio rođeni Valentanov brat – Orelijen ParePantr.

U generalnom poretku nije bilo promjena, pa je i dalje u rozom fenomenalni Tadej Pogačar koji ima dva minuta i 40 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Kolumbijca Danijela Filipea Martineza.

Biciklisti sjutra voze kao obali Jadranskog mora, takozvanu ravnu etapu pogodnu za sprintere dugu 207 kilometara sa jednim brdskim ciljem treće kategorije.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare