GLAS JUGOSLAVIJE

Dan istine jedne generacije 

 Cijela je nacija reprezentacija! Koliko smo samo puta to čuli, a rijetko vidjeli u praksi…

Može li danas da se probudi srpska sloga i dok iščekujemo odlučujući duel sa Danskom za prolazak u osminu finala Eura izostanu negativni komentari? Bilo bi lijepo. Nije ovo dan za podjele i lekcije selektoru zašto “ovaj” ili “onaj” igra ili ne igra. Hajde da poslušamo Piksijev apel i vjerujemo u njega i tim, a ako večeras sve ode u lošem smjeru biće vremena na pretek za mnogima omiljenu disciplinu “pljuvanja”.

Znamo da igraju slabo i da su od njih veći heroji doktori koji svakodnevno operišu i spasavaju živote ljudi za smiješne plate, ali činjenica je i da niko od milionera ne želi još na more i od provoda i odmora željniji su nečeg što novcem ne može da se plati – poštovanjem svog naroda za sportsko djelo.

Imali su svoj trenutak slave u Lisabonu, ali sve su uprskali u Kataru. Do Prvenstva Evrope su se provukli u slaboj grupi i današnji meč sa Dancima poslednja je prilika da se zaustavi slobodan pad generacije koja još ima šansu da se ne pamti kao ona koja je mogla više.

Ovo je meč istine i za selektora, želeo on to da prizna ili ne. I biće važan samo rezultat, bez prava na pozivanje u statistiku. Zna Piksi to vrlo dobro. Danas je uz mnogo sreće dobijena šansa za “više” i sudbonosni trenutak generacije, prilika da se bar malo probudi fudbalska euforija u Srbiji. Daleko veća će sigurno biti oko košarkaške reprezentacije, okupljene pod sijenkom aktuelnog fudbalskog trenutka.

Nismo, međutim, propustili na mrežama da evidentiramo kako Nikola Jokić nije nasmejan stigao na pripreme. Sada onima koji su prognozirali da neće igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama nije dovoljno što je tu, nego bi da mu mjere i raspoloženje. Prestanimo sa tim i ostavimo somborskog diva da radi što najbolje zna – daje koševe.

Uostalom, zar se raspoloženje mjeri jedino osmehom? Jokić, Bogdan, Vasa, Aleksa…I nadamo se oporavljeni Nikola Jović. Momci, jedva čekamo da vas vidimo na parketu u Francuskoj. A, do tada i tada – cijela je nacija reprezentacija!

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare