Dimitrov stara Novakova mušterija

Novak Đokovic (foto: PIXSELL)

Grigor Dimitrov je stara mušterija Novaka Đokovića. Bugarin je prvi i jedini put u 12 međusobnih duela savladao srpskog tenisera prije 10 godina. Prvi teniser svijeta (do sjutra kada će ga prestići Karlos Alkaras), plasirao se u osminu finala Rima pobjedom od 2:1 (6:3, 4:6, 6:1) nakon dva sata i 20 minuta borbe.

Đoković je u prva tri gema gubio 0:40, prvi na svoj servis izgubio nulom, ali je ipak nakon četiri gema vodio 4:1. Rutinski je Nole do kraja prvog seta osvajao gemove na svoj servis i poveo 1:0.

Novak je u drugom gemu drugog seta napravio brejk. U osmom gemu Dimitrov uzvratio i ponovo sa nulom oduzeo servis rivalu. To je dovelo i do 0:30 na servis Đokovića u odlučujućem gemu drugog seta koji je kasnije i osvojio Bugarin time izjednačivši nakon nepuna dva sata igre.

Nažalost po nepristrasne ljubitelje tenisa, to je bilo sve što smo vidjeli od Dimitrova. Mučio se sa forhendom iz kog je imao mnogo neiznuđenih grešaka, a Đoković je na konto toga stigao do dva brejka prednosti koji su riješili pitanje pobjednika.

Đoković će u narednoj rundi u Rimu će igrati protiv boljeg iz susreta Martin FučovičKameron Nori.