STRELJAŠTVO

Đinović na Evropskom prvenstvu u Granadi: “Cilj su finale i odlazak u Pariz”

Foto: POK

Milan Đinović nastupiće na Evropskom prvenstvu, koje sjutra kreće u španskoj Granadi, saopštio je Paraolimpijski komitet.

Crnogorski parastrijelac takmičiće se u disciplini vazdušna puška, u kategoriji SH1, što će biti njegov drugi nastup na kontinentalnim prvenstvima. Prošle godine u holandskom Roterdamu osvojio je 12. mjesto, ali su ga nijanse dijelile od plasmana među osam najboljih, pa i samog finala.

“Nastupiću u dvije discipline R1 i R3. Disciplina R1 na programu je 2. juna, dok je R3, meni draža, dva dana kasnije. Moj cilj je finale Evropskog prvenstva i direktna kvota za Paraolimpijske igre u Parizu”, naglasio je Đinović u razgovoru za agenciju Mina.

Foto: POK

Crnogorski takmičar tokom prošle godine u četiri navrata je potvrdio minimalnu kvalifikacionu normu za Paraolimpijske igre u Parizu. U Granadi će kroz njegovu kategoriju učestvovati 42 takmičara.

“Spreman sam za nastup u Granadi. Pripreme sam odradio u matičnom klubu, Berane, zajedno sa trenerom Željkom Božovićem. Rezultati koje sam imao tokom priprema vrijedni su finala EP. Nadam se da ću ih ponoviti u Granadi”, istakao je Đinović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare